Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Metamorfoza ustvarjalnosti, vsebin in likovne poetike

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 03. 12. 2015 / 09:21
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje
Metamorfoza ustvarjalnosti, vsebin in likovne poetike

Metamorfoza ustvarjalnosti, vsebin in likovne poetike

V Galeriji Družina je svoja dela na ogled postavil slikar Andrej Kosič. Predstavlja se z razstavo Trpeče Metamorfoze.

V Galeriji Družina je svoja dela na ogled postavil goriški slikar Andrej Kosič. Predstavlja se z razstavo Trpeča Metamorfoza.

Andrej Kosič ima za seboj obširen opus, saj je bila njegova prva samostojna razstava v Gorici v Italiji že leta 1954. V teh letih se je njegovo ustvarjanje spremenilo. Raziskoval je različna likovna področja. To spremembo je likovna kritičarka Anamarija Šajn predstavila s primerjajo z Jezusovim rojstvom, ki je bilo napovedano, vendar za mnoge presenečenje. Tudi razstava Andreja Kosiča, je bila napovedana, a je slikar presenetil s svojimi deli. »Danes na tej razstavi ni tistih njegovih klasičnih, liričnih, poetičnih, z atmosferskim nabojem polnih krajin, barvitih in nežnih in ni tehnike akvarela, zato je današnja razstava avtorjeva popolna preobrazba. Metamorfoza njegove likovne ustvarjalne poti, metamorfoza vsebin, ampak še posebej se mi zdi, da gre za metamorfozo same likovne poetike.«



Tokrat je Andrej Kosič izbral oljno tehniko. Realistični pokrajinski svet se je delno umaknil abstraktnejšim podobam, a avtor se ni povsem predal abstraktnemu, temveč so obrisi realnega pogosto dobro vidni. Tudi barve je izbral iz narave – zelena, modra, rjava, bela. Te so presenetile tudi Rafka Valenčiča, ki je razstavo odprl, hkrati pa ga razstava spodbuja, da razmisli o resničnosti našega bivanja.


Večer sta popestrila glasbenika Milan in Izak Hudnik.

Foto: Tatjana Splichal

Odprtje razstave:







Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh