Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež se je srečal z družino umrle prostovoljke

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 19. 01. 2015 / 07:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:22
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež se je srečal z družino umrle prostovoljke

Med pripravami na bogoslužje s svetim očetom je v nesreči izgubila življenje 27-letna Kristel.

Papež Frančišek se je pred začetkom osrednjega bogoslužja v Manili srečal z očetom in bratom prostovoljke, ki je med sobotnimi pripravami na sveto mašo s Frančiškom v Taclobanu izgubila življenje. Med 20-minutnim srečanjem v prostorih nunciature v filipinski prestolnici je skrušeni oče papežu dejal, da je ob smrti svoje hčere globoko pretresen, vendar jo sprejema, ker je dekle umrlo, ko se je razdajalo drugim, je po srečanju poročal manilski nadškof, kardinal Luis Tagle, ki je pogovor prevajal. Frančišek je očetu pokojnega dekleta segel v roko, rekoč: »Kakšna vera!« Mater žrtve, ki živi v Hongkongu, je sveti oče skušal poklicati po telefonu, vendar ni bila dosegljiva.



27-letna Kristel Mae Padasas je življenje izgubila minulo soboto med pripravami na bogoslužje s papežem Frančiškom v filipinski prestolnici. Zaradi močnega vetra se je nanjo zrušil del odra.

Kristel je delala za mednarodno podporno in razvojno agencijo Ameriške škofovske konference Catholic Relief Services, v okviru katere je sodelovala pri obnovitvenem programu po tajfunu Jolanda. Kot so pojasnili pri agenciji, se je tudi izven službe veliko posvečala ljudem, ki jih je prizadela naravna nesreča. Kot prostovoljka je želela pomagati pri pripravi papeževe maše v Taclobanu in se spomniti žrtev tajfuna. Sodelavci se je spominjajo kot osebe, ki se je rada smejala in je bila vedno pripravljena pomagati tudi izven njenih običajnih dolžnosti. V veliko veselje ji je bilo neposredno delati s skupnostmi in družinami.

Vir: Kathpress / Radio Vatikan

Foto: RV

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh