Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pesmi mojih krajev

Za vas piše:
K. C.
Objava: 24. 08. 2016 / 09:35
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:31
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pesmi mojih krajev

Pesmi mojih krajev

Album Pesmi mojih krajev Mance Izmajlove in Benjamina Izmajova bo predstavljen v ljubljanskih Križankah 10. septembra.
Pri Založbi Družina bo v torek, 29. avgusta, izšel CD Pesmi mojih krajev, nov glasbeni projekt Mance Izmajlove in Benjamina Izmajova, posvečen 25-letnici samostojne Slovenije, domoljubju in ohranjanju domače glasbene ustvarjalnosti.

Album bo premierno predstavljen z Orkestrom slovenskih solistov, ki mu dirigira Benjamin Izmajlov, Komornim zborom Ave in solisti na koncertu v okviru programa Festivala Ljubljana, v Križankah, 10. septembra. Manca in Benjamin obljubljata nepopisno lep večer, posvečen slovenski glasbi. Koncert je prestavljen s 5. na 10. september zaradi vremena.


Slovenske pesmi z orkestrom

Pesmi mojih krajev je skrbno oblikovan izbor slovenskih pesmi, ki do zdaj še nikoli niso zvenele z orkestrom. Večino priredb je napisal Benjamin Izmajlov, po eno novo priredbo pa so prispevali še Slavko Avsenik ml., Sašo Fajon in Patrik Greblo. Med drugim bodo poslušalci na novem albumu našli pesmi Lipa zelenela je, Ipavčeva Domovini, Kernjakova Rož, Podjuna, Zila; pa tudi znamenita Avsenikova Zvezde na nebu žare.

Avtor projekta je violinist Benjamin Izmajlov, ki je zadnja leta v različnih projektih nabiral znanje in izkušnje tudi kot skladatelj. Za nasvete je neizmerno hvaležen enemu največjih živečih ruskih skladateljev in umetniškemu direktorju Moskovske filharmonije Aleksandru Čajkovskemu.

Pri nastajanju novega albuma je sodelovalo kar 140 glasbenikov – Ruski državni simfonični orkester kinematografije, Komorni zbor Ave in posebni gostje: Otroški pevski zbor OŠ Žirovnica ter solisti Manca Izmajlova (glas), Benjamin Izmajlov (violina), Primož Fleischman (sopran saksofon) in Klemen Smolej (kitara).

Posneli so ga največji strokovnjaki v studijih MOSFILM v Moskvi, ki jih odlikuje ena najbolj vrhunskih tehničnih oprem na svetu. Tonska mojstrica Marija Soboleva je iskana po vsem svetu, med drugim dela tudi za Deutsche Gramophon. Končna zvočna podoba, tk. im. »mastering CD-ja« je bila narejena v ZDA, prav tako pri enem največjih mojstrov na svetu, Vladu Mellerju.

Benjamin ob izidu albuma pravi: »Če se ne zavedaš svojih korenin, si nihče.« Prvi odzivi tistih, ki so slišali pesmi, so izjemni, saj pravijo, da so zaradi njihove lepote in veličastnosti občutili mravljince.

Album nosi tudi angleški podnaslov, saj si ustvarjalca želita, da bi skozi njuno ustvarjanje tudi tujci spoznali našo glasbo. Vse pesmi so v priloženi knjižici prevedene v angleščino. Z založbo Družina načrtujejo kar nekaj koncertov tudi zunaj Slovenije.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh