Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenka žrtev napada v Kanadi

Za vas piše:
K. C.
Objava: 03. 05. 2018 / 09:52
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.05.2018 / 08:02
Ustavi predvajanje Nalaganje

Slovenka žrtev napada v Kanadi

Kanadski mediji poročajo, da je bila med smrtnimi žrtvami napada tudi Slovenka Andrea Knafelc Bradden.
Kanadski mediji z obžalovanjem poročajo, da je bila med smrtnimi žrtvami ponedeljkovega napada tudi Andrea Knafelc Bradden, Slovenka, katere korenine so po očetu Zvonku izhajale s Primorske. Pogrebna maša bo jutri v cerkvi Brezmadežne s čudodelno svetinjo na Browns Line.

Časopis Toronto Star je zapisal, da je pustila sledi v različnih skupnostih, zato je njeno izgubo občutiti tudi zunaj mesta Caledon, kjer je obiskovala srednjo šolo. Njena družina prosi za spoštovanje zasebnosti, spominjajo pa se je na več manjših spominskih dogodkih. Poklonila sta se ji tudi župana mesta Caledon in Vaughan.

»Andrea, ljudje iz kluba Simon Gregorčič te imamo radi,« so zapisali v sporočilu v parku Olive Square, v katerega žalujoči prinašajo cvetje in slike v spomin na umrle v tragediji. Dodali so besede v slovenščini: »Počivaj v miru.«

Andrea Knafelc Bradden je diplomirala na katoliški srednji šoli Roberta F. Halla. Bila je dejavna v slovenski župniji in slovenskem klubu Simon Gregorčič. Zaposlena je bila v podjetju Gartner Canada. Sodelavci so o spominih nanjo napisali blog. »Bila je polna energije, odločna in delavna,« je zapisal eden od njih.

Storilec že aretiran

V ponedeljek, 23. aprila, je voznik belega kombija v Torontu zapeljal v množico ljudi na pločniku. Umrlo je devet ljudi, 16 pa je ranjenih, so po poročanju francoske tiskovne agencije sporočili iz policije v Torontu. Voznik je po incidentu s kombijem zbežal s prizorišča.

Policija ga je ustavila nekaj ulic stran in hitro obkolila. Voznik se je predal, potem ko se je znašel nasproti policista in sta drug v drugega merila z orožjem. Policija je dejanje označila za namerno. Gre za 25-letnika iz severnega predmestja Toronta. Njegov motiv zaenkrat ni znan, niti v preteklosti ni imel ničesar opraviti s policijo. Glede na izjave njegovih sošolcev je v preteklosti obiskoval šolo za učence s posebnimi potrebami v Torontu, naj pa ne bi bil nasilen.

Vir: Toronto Star, Radio Ognjišče, STA

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh