Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Smeh je pol zdravja v 2. knjigi

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 19. 08. 2014 / 09:07
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Smeh je pol zdravja v 2. knjigi

Smeh je pol zdravja v 2. knjigi

Nasmejte se! Smeh je pol zdravja! Po letu dni, odkar je izšla prva knjiga s šalami Janeza Grila, Smeh je pol zdravja, je zdaj izšla že druga.

Nasmejte se, saj Smeh je pol zdravja! Po letu dni, odkar je izšla prva knjiga s šalami Janeza Grila, Smeh je pol zdravja, je zdaj izšla že druga (Smeh je pol zdravja 2). V njej se boste smejali šalam, ki jih je avtor napisal leta 2012 in so bile objavljene v Družini v istoimenski rubriki na zadnji strani. Ilustracije za knjigo kot tudi za rubriko je prispevala akademska slikarka Karmen Smodiš.



"Zamuda" pri objavi je dobra, pravi Janez Gril v uvodu, ker so bralci v tem času že pozabili, zakaj so se pred dvema letoma smejali, zato se bodo nasmejali znova in morda čez nekaj let spet. "Nekje sem prebral, da vsaka minuta smeha smejočemu se človeku podaljša življenje za eno uro! Računalo v roke in računajmo: Če se na dan smejemo, recimo, 25 minut, kar ni ravno veliko, se nam življenje podaljša za en dan. Če to delamo vsak dan, se nam dolgost našega življenja praktično podvoji. Torej tisti, ki bi resen umrl pri 50, lahko nasmejan dočaka 100 let!" Najbrž se je veliko smejal tudi očak Matuzalem, za katerega je znano, da je dosegel visoko starost. Namesto da tekamo za zdravilnimi sredstvi in iščemo alternativno zdravljenje, nam je v knjigi šal na voljo 50 "receptov" (beri prispevkov) in 250 "tabletk" (beri šal in domislic), ki bodo ublažila vsakdanje težave in vam narisala nasmeh na obraz. "Prilagojene so našemu stanju in počutju, blažijo naše razvade, napake in slabosti, ne samo osebne, ampak tudi družbene in cerkvene, ki jih sicer pred drugimi radi skrivamo ali tajimo," obljublja Janez Gril.

V knjigi se boste tako lahko nasmejali prigodam župnikov, redovnikov, misijonarjev, vernikov, veroučencev, državnih uradnikov, pa tudi ustvarjalcev časopisa Družina in še mnogih drugih. Ob tem boste izvedeli še, katere so božje zapovedi informatikov in kdaj in komu lahko pripovedujete šale. Za pokušino vam zaupamo eno šalo, več pa jih najdete v knjigi. Saj veste, Smeh je pol zdravja!

Dva kapucina se prepirata zaradi neke malenkosti in eden reče drugemu: "Dragi prijatelj, ti si navaden osel." Drugi odvrne: "Sedaj pa res ne vem, ali sem tvoj prijatelj zato, ker sem osel, ali pa sem osel zato, ker sem tvoj prijatelj."

Ilustracije je prispevala Karmen Smodiš,
šale pa Janez Gril.


V Založbi Družina smo poskrbeli, da vam smeha ne bo zmanjkalo. Poleg Grilovih dveh knjig vas bo zabavala tudi knjiga Nebesa (ni)so hec, ki jo je napisal jezuit James Martin in si jo že lahko naložite na svojo mobilno napravo tudi kot e-knjigo.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh