Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svetovni dan zavedanja avtizma

Za vas piše:
K. C.
Objava: 02. 04. 2018 / 10:46
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.04.2018 / 07:13
Ustavi predvajanje Nalaganje

Svetovni dan zavedanja avtizma

Namenjen je spodbujanju zavedanja o avtizmu, pomenu čim zgodnejšega odkrivanja avtizma in ustrezne pomoči posamezniku.

Danes, 2. aprila, ste prav verjetno opazili kakšno modro osvetljeno stavbo. Gre za mednarodno pobudo ob svetovnem dnevu zavedanja avtizma, ki ga je pred dobrimi desetimi leti za 2. april razglasil OZN. Namenjen je spodbujanju zavedanja o avtizmu, pomenu čim zgodnejšega odkrivanja avtizma in ustrezne pomoči posamezniku.

Kako različni so si ljudje z avtizmom, si lahko ogledate v dokumentarnem filmu Posebne zgodbe, danes ob 17.30 na 1. programu TV Slovenija.

Pet različnih zgodb

Posebne zgodbe prinašajo vpogled v svet Viktorja, Tamare, Bora, Aleka in Tadeja, ki oblikujejo pet različnih zgodb: od avtistov z izjemnimi sposobnostmi do tistih, ki nikoli ne bodo zmogli samostojnega življenja.

16-letni pianist Bor, dijak dvoletnega programa Biotehniškega centra Naklo, ima izjemen fotografski spomin in absoluten posluh. Pri 5-letnem Viktorju so starši opazili, da je drugačen, ko je bil star 9, 10 mesecev. 25-letni Alek, ki hodi v VDC INCE Mengeš, izjemno riše, pri čemer sodeluje tudi z ilustratorjem Cirilom Horjakom. 20-letna Tamara, ki ima Aspergerjev sindrom, je študentka slikarstva na ALUO UL, 21-letni Tadej pa hodi v Center Janeza Levca.

Ob tem pa so prav posebna zgodba njihovi starši, ki jim življenje krojijo različne oblike avtizma.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh