Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zbranih milijon podpisov za 'Enega izmed nas'

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 13. 09. 2013 / 07:49
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Zbranih milijon podpisov za 'Enega izmed nas'

Zbranih milijon podpisov za 'Enega izmed nas'

Evropska državljanska pobuda je s tem zbrala potrebno število podpornikov za obravnavo v Evropski komisiji in parlamentu.

Evropska državljanska pobuda 'One of us' (Eden izmed nas) je zbrala že več kot milijon podpisnikov, kot so včeraj v izjavi za javnost sporočili odgovorni. Državljanska pobuda zahteva, da Evropska zveza na področjih svoje pristojnosti uvede prepoved in prenehanje financiranja dejavnosti, ki predvidevajo uničenje človeških zarodkov, predvsem na področju raziskav, razvojne pomoči in javnega zdravja.

V skladu z Lizbonsko pogodbo imajo evropski državljani tako prvikrat možnost, da svojo pobudo predstavijo na evropski ravni, za kar je potrebna podpora milijona državljanov Evropske zveze. Z milijonom zbranih podpisov sta Evropska komisija in parlament obvezana, da predlog obravnavata. Dodatna zahteva je, da morajo pobudo v ustreznem številu podpreti državljani najmanj sedmih držav članic Evropske zveze. Pobudo 'Eden izmed nas' so doslej v zadostni meri podprli v Avstriji, Nemčiji, Italiji, Litvi, Španiji, Franciji, Romuniji, na Poljskem, Madžarskem, Slovaškem in Nizozemskem. V Sloveniji je bilo doslej izmed potrebnih 6.000 zbranih 3.520 podpisov, kar pomeni, da je pobudo podprla mlace več kot polovica potrebnega števila ljudi (58,67%).

V nedeljo, 22. septembra, naj bi po vsej Evropi ponovno posebej opozorili na omenjeno pobudo in predvsem pri bogoslužjih nagovarjali vernike za podporo in zbiranje podpisov. Pobuda ni omejena glede na veroizpoved in jo podpirajo tako katoliška, evangeličanska in pravoslavna Cerkev.

'Najuglednejši' katoliški podpornik pobude je papež Frančišek, ki je v enem izmed svojih poletnih nagovorov konkretno omenjal kampanjo 'Eden izmed nas'. Zbiranje podpisov je mogoče do 1. novembra letos.

Vir: Kathpress / www.oneofus.eu

Foto: splet

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh