Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ženske pišejo o ženskah

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 22. 04. 2016 / 11:41
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:29
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ženske pišejo o ženskah

Ženske pišejo o ženskah

S. James pričuje o boju za vero in svobodo, T. Afshar je napisala nežen ljubezenski roman, N. S. Fenollera pa o iskanju sreče.

Prestavljamo tri nove knjige ženskih avtoric o ženskah. Sabatina James opisuje svoj boj proti šeriatskemu pravu, Tessa Afshar se je oprla na Rutino knjigo iz Stare zaveze, Natalia Sanmartin Fenollera pa je napisala roman o literaturi, filozofiji in iskanju sreče. O nekaterih izmed njih bomo govorili nocoj ob 19. uri v Galeriji Družina v Ljubljani na Noči knjige.

Obsojena brez zločina

Sabatina James je svoj boj za ero in svobodo opisala v knjigi Obsojena brez zločina.

Doživela je nekaj, na kar kristjani ne moremo niti pomisliti. Lastni starši so ji grozili s smrtjo, ker se je uprla krutemu šeriatskemu pravu. Njen »zločin« naj bi bila spreobrnitev iz muslimanske v krščansko vero, ki jo je spoznala pri prijateljih v Avstriji, od koder se je preselila iz Pakistana. Ob preselitvi je menila, da je ubežala krutemu ravnanju z ženskami in da ima pravico odločati o svojem življenju. Vendar starši so se dogovorili za poroko z bratrancem v Pakistanu. Temu se je odločno uprla in našla pot do krščanske vere, s čimer je v očeh svojcem storila nedopustni greh.

S svojo zmago pa boja še ni konec, saj Sabatina rešuje druge muslimanke, ujete v svojih lastnih družinah.


Na polju milosti

Avtorica romana Dragulj v pesku se v knjigi Na polju milosti znova naslanja na Sveto pismo. Izbrala si je Rutino knjigo iz Stare zaveze.

Po moževi in tastovi smrti Ruta zapusti svoj dom in se odpravi v Izrael k svoji tašči Naomi, kjer živi v revščini in mora pobirati drobna zrna, ki jih puščajo žanjci na ječmenovih poljih. Ti se nanjo jezijo, zanjo pa se zavzame lastnik polja in Naomin sorodnik Boaz, ki si ne zmore priznati, da mu je Ruta pri srcu. A ljubezen zna najti pot.

Knjiga je polna citatov iz Svetega pisma, na koncu pa spoznamo Boazov rod. Ruta in Boaz sta kot prednika kralja Davida zapisana v Jezusovem rodovniku na začetku Matejevega evangelija.




Prebujenje gospodične Prim

Tudi gospodično Prim bo nenadejano našla ljubezen. Vendar bo morala prej prehoditi pot iz hrupnega in blaznega vsakdana, se umakniti v vasico Sv. Irenej pri Arnoisu in si dovoliti znova videti lepote sveta.

V vasici živijo priseljenci, ki so se odločili, da zapustijo hiter tempo življenja, se umirijo in znova najdejo sijaj starodavne evropske kulture. Gospodični Prim pomagajo osebnostno zrasti, kar ji da moč, da odkrije lepoto v majhnih stvareh. Pri The Huffington Postu so roman označili za odo malim življenjskim radostim.

V romanu Prebujenje gospodične Prim so citati iz evropske književnosti in Svetega pisma ter razmišljanja o literaturi in filozofiji.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh