Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V večini regij se odpirajo terase in vrtovi gostinskih lokalov

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 15. 04. 2021 / 04:38
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.04.2021 / 12:44
Ustavi predvajanje Nalaganje
V večini regij se odpirajo terase in vrtovi gostinskih lokalov

V večini regij se odpirajo terase in vrtovi gostinskih lokalov

Odlok začne veljati prihodnji ponedeljek in bo trajal do vključno nedelje, 25. aprila.

Terase in vrtovi gostinskih lokalov bodo lahko s ponedeljkom odprti v vseh oranžnih statističnih regijah. FOTO: STA



Vlada je na 69. redni seji sklenila, da v osmih oranžnih statističnih regijah (goriški, gorenjski, obalno-kraški, pomurski, posavski, podravski, koroški in zasavski) prižge zeleno luč za ponovno opravljanje gostinske dejavnosti priprave jedi in pijač ter strežbe na terasah in vrtovih med 7. in 19. uro, seveda ob upoštevanju vseh potrebnih higienskih navodil.

Osebni prevzem blaga brez časovne omejitve

Obenem se zaradi ukinitve omejitve nočnega gibanja osebni prevzem blaga, hrane ali pijače na prevzemnih mestih, vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji, dovoli brez časovne omejitve. Ponujanje in prodajanje blaga in storitev na daljavo je še vedno dovoljeno povsod, ravno tako priprava in strežba jedi in pijač v organizacijah, ki izvajajo gostinsko dejavnost za svoje zaposlene oziroma varovance ali za dostavo končnim potrošnikom.

Pogoji glede števila oseb ostajajo nespremenjeni

Pogoji glede števila oseb v okolju, kjer se vrši ponujanje in prodajanje blaga in storitev potrošnikom, pa ostajajo nespremenjeni. Ravno tako se v vseh statističnih regijah podaljšujejo vse doslej veljavne izjeme. Odlok začne veljati v ponedeljek, 19. aprila, in velja do vključno nedelje, 25. aprila 2021, so še sporočili z ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.



Samotestiranje najprej v šolstvu

Obenem je vlada sprejela spremembe Uredbe o izvajanju presejalnih programov za zgodnje odkrivanje okužb z virusom, ki omogoča izvajanje samotestiranja na novi koronavirus, v prvi fazi v okviru šolstva, torej za učence in dijake. Logistično podporo bo v sodelovanju z ministrstvom zagotavljala Civilna zaščita.

Dve novi cepivi za prehod med regijami

Prav tako je vlada za prehajanje med regijami dodala novo izjemo, in sicer dokazilo o cepljenju z novima cepivoma proizvajalcev Sputnik in Johnson & Johnson, pri čemer mora od prejema prvega odmerka preteči vsaj 21 dni. Doslej so bila za prehajanje regij v veljavi dokazila o cepljenju s cepivi proizvajalcev BioNTech/Pfizer, Moderna in AstraZeneca.

»Verski« odlok ostaja nespremenjen

Se pa vsaj do vključno nedelje, 25. aprila 2021, po odločitvi vlade podaljšuje veljavnost ukrepov iz večine dosedanjih odlokov, med njimi tudi Odloka o začasni omejitvi kolektivnega uresničevanja verske svobode v državi, ki dovoljuje izvajanje bogoslužij z udeležbo vernikov v omejenem obsegu, ne pa tudi – denimo – verouka v živo.
_ _ _

SORODNE VSEBINE:

Odprtje gostinskih lokalov v dveh regijah

Šole in vrtci se odpirajo, nočna omejitev gibanja pa ukinja

Po novem vladnem odloku tudi nova navodila škofov

Leto dni od prvega primera okužbe v Sloveniji

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh