Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Asia Bibi z družino domnevno že v Kanadi

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 01. 02. 2019 / 10:47
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 01.02.2019 / 11:35
Ustavi predvajanje Nalaganje

Asia Bibi z družino domnevno že v Kanadi

»FAZ« navaja odvetnika smrtne kazni oproščene pakistanske kristjanke.

Preganjana pakistanska katoličanka Asia Bibi je po navedbah Frankfurter Allgemeine Zeitung že odpotovala v Kanado. »Združena je s svojo družino,« nemški časnik v današnji izdaji navaja Bibijinega odvetnika, Saifa Ul-Malooka. Po njegovih podatkih se je Asia Bibi z možem umaknila v državo, kjer že bivata njeni hčeri. Natančnega časa in načina odhoda iz Pakistana odvetnik iz varnostnih razlogov medijem ni mogel razkriti. Pred tem je bilo rečeno, da Bibijeva iz domovine ne bo mogla odpotovati z rednim letom.

Po navedbah kanadskega škofa, ki iz varnostnih razlogov ne želi biti imenovan, pa je spletni portal Catholic Register poročal, da je Bibijeva že v Kanadi in bo tam zaprosila za azil. Njena želja naj bi bila, da bi se z družino (hčeri sta stari 18 in 19 let) ustalila v manjšem kanadskem mestu, ki ga iz varnostnih razlogov prav tako ne navajajo.

Tudi škof je medije prosil za zaščito anonimnosti. Družina bo verjetno prevzela novo identiteto, saj pakistanski islamisti njihovo življenje lahko ogrožajo po vsem svetu. Poleg tega je škof še dejal: »Koliko drugih škofij po svetu bi bilo hvaležnih in bi z veseljem podpiralo družino Bibi pri selitvi iz domovine! Hvaležni smo, da jo je Kanada sprejela, in z veseljem jo bomo podprli. Vsa družina je močno trpela zaradi vere in njihova vera je neomajna.«

Odvetnik Bibijeve, Saif Ul-Malook, po navedbah FAZ še vedno živi v Pakistanu. Tja se je vrnil tik pred dokončno odločitvijo sodišča, potem ko je zaradi groženj s smrtjo tri mesece bival v tujini. »Kar v stanovanju sem, ne hodim v pisarno,« je povedal za nemški časnik. Na vprašanje, ali bo ostal v Pakistanu, je odgovoril, da v domovini zanj ni varno, vendarle pa je »najugodneje«. V Pakistanu danes pričakujejo burne proteste.

Vir: kath.net / Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh