Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Barrettova je najboljša kandidatka za vrhovno sodnico

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 08. 10. 2020 / 09:41
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.10.2020 / 11:19
Ustavi predvajanje Nalaganje

Barrettova je najboljša kandidatka za vrhovno sodnico

Kardinal Dolan: »Pokončna, močna in neodvisna ženska«.

Amy Coney Barrett s soprogom Jessejem. FOTO: Wikipedia

Amy Coney Barrett je po mnenju kardinala Timothyja Dolana »najboljša kandidatka« za novo ameriško vrhovno sodnico, kot je newyorški nadškof pojasnil v svoji tedenski radijski oddaji »Conversations with Cardinal Dolan« (Pogovori s kardinalom Dolanom).

Dolan je Barrettovo pohvalil kot osebo, ki svojo katoliško vero jemlje resno. Toda to ni bil razlog za njeno imenovanje, je nadaljeval kardinal. »Menim, da je bila imenovana za ta položaj, ker je v vsakem primeru najboljša kandidatka. Tako upam. In kot slišim, je to res. Upajmo na najboljše,« so bile kardinalove besede.

Barrettove sicer osebno še ni srečal, toda ljudje, ki jo poznajo, o njej govorijo zelo pozitivno. Celo tisti, ki ne zagovarjajo njene pravne usmeritve, jo cenijo kot »pokončno, močno in neodvisno žensko«. Vsi so navdušeni nad njenim značajem. Po njegovem mnenju je to najbolj pomembno, je poudaril kardinal Dolan.

Kardinal je Barrettovo v svoji oddaji primerjal s pokojno vrhovno sodnico Ruth Bader Ginsburg. Ginsburgovo je cenil zaradi njene globoke judovske vere, je pojasnil. Nikoli ni skrivala, da vrednote judovstva odločilno vplivajo na njeno življenje. In pri njej tega ni nihče kritično ocenjeval, ugotavlja Dolan.

Ginsburgova je dejal, da se je v svojem življenju borila proti trem predsodkom: ker je bila ženska, mati in Judinja. Pri Amy Coney Barrett je podobno, tudi ona se srečuje s predsodki, ker je ženska, mati in katoličanka, je pripomnil newyorški nadškof.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh