Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ganljivo pričevanje življenja [VIDEO]

Za vas piše:
Andreja Hergula
Objava: 23. 03. 2021 / 08:31
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.03.2021 / 18:51
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ganljivo pričevanje življenja [VIDEO]

Ganljivo pričevanje življenja [VIDEO]

Dogodek Glas življenja ob 10. obletnici Zavoda ŽIV!M.

Primož Križaj med koncertom. FOTO: Zavod Živim.


Na dan zavetnika družine sv. Jožefa je bilo mogoče prek spleta prisluhniti koncertu Glas življenja 2021. Priredil ga je Zavod ŽIV!M, ki letos praznuje že deset let delovanja.

Dogodek pa ni bil zgolj glasbeni, temveč tudi pričevanjski, saj so gostje delili svoje zgodbe o spoštovanju življenja. Povezovala sta ga Katarina Nzobandora, ustanoviteljica Zavoda ŽIV!M, in Dušan Poslek, oče treh otrok, enega s težko razvojno napako možganov.

Gostje spletnega dogodka so bili Jera in Miha Novak, Primož Križaj, Hana in Grega Stranjar, Marcos Fink in SoulGreg Artist z ženo Nino ter Marko Nzobandora.



SoulGreg Artist in žena Nina sta spregovorila o sinu Viljemu Julijanu, ki je pri dveh letih in pol po neozdravljivi bolezni umrl. Za njim je ostalo društvo, ki pomaga otrokom in družinam z redkimi boleznimi.


SoulGreg Artist med koncertom. FOTO: Zavod Živim.

Hana in Grega Strajnar sta razkrila svojo zgodbo o prvorojenki Evelin, ki se je rodila brez povezave med desno in levo možgansko poloblo. Deklica napreduje in starše uči pomembnih resnic o življenju.

Operni pevec Marcos Fink je pripovedoval o tem, kako je v krogu svojih sodelavcev večkrat zagovarjal vrednost človeškega življenja.


Marko Nzobandora med koncertom. FOTO: Zavod Živim.

Dogodek je bil čudovit in ganljiv poklon življenju. Prisotni so s svojimi življenjskimi zgodbami in pesmimi pričevali, da je vsako življenje lepo in vredno.

Vsem, ki si ga niste utegnili ogledati v živo, sporočamo veselo novico, da bo posnetek znova na voljo. Za datum in uro ponovitve spletnega dogodka spremljajte Zavod ŽIV!M na njihovi spletni strani ali Facebooku.


Prispevek je bil najprej objavljen v novi številki tednika Naša družina (13/2021).

Preberite še:
- »Bova imela pa Jožefa«
- Papež bo 19. marca slovesno odprl »Leto družine«
- Ati je prišel!
- Jezusova pisma, križev pot za otroke
- Družina Ban Katarinin rojstni dan praznuje vsak mesec
- Tudi iz težke preizkušnje lahko zraste nekaj lepega

Kupi v trgovini

Novo
Klic
Za mladino
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh