Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Indijska Cerkev odpovedala azijski dan mladih

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 08. 01. 2020 / 08:36
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.01.2020 / 10:13
Ustavi predvajanje Nalaganje

Indijska Cerkev odpovedala azijski dan mladih

Škof Soosai: »Upali smo, da bo 2019 prineslo menjavo vlade; trenutne razmere ne obetajo nič dobrega.«

Zaradi političnih razmer v Indiji je tamkajšnja Katoliška cerkev odpovedala organizacijo azijskega dneva mladih (AYD). »Upali smo, da bo leto 2019 prineslo menjavo vlade; trenutne razmere ne obetajo nič dobrega,« je povedal škof Nazarene Soosai, pristojen za mladinsko pastoralo. Po posvetu s predstavniki oblasti je bila sprejeta odločitev, da organizacijo prireditve oktobra 2021 odpovejo. Odpoved bo februarja uradno predstavljena oddelku za mladinsko pastoralo pri Zvezi azijskih škofovskih konferenc kot glavni prirediteljici srečanja.

Na parlamentarnih volitvah leta 2019 je hindujska nacionalistična ljudska stranka (BJP) predsednika indijske vlade Narendre Modija dobila drugi petletni mandat. Pod Modijem sta se diskriminacija in nasilje nad verskimi manjšinami v večinsko hindujski Indiji močno povečala. BJP želi kot politična roka skrajniških hinduističnih skupin Indijo spremeniti v versko državo, v kateri ne bo prostora za manjšine.

Azijski dan mladih za mlade katoličane prirejajo vsakih nekaj let, udeleženci so se prvič zbrali leta 1999 na Tajskem. Tudi Indija je srečanje že gostila: leta 2003 so se mladi udeležili azijskega dne mladih v mestu Bangalore.

Vir: Kathpress /catholicworldreport.com
Foto: splet

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh