Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Še naprej ohranjajmo Slovenijo čisto

Objava: 23. 10. 2018 / 09:29
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.10.2018 / 09:51
Ustavi predvajanje Nalaganje

Še naprej ohranjajmo Slovenijo čisto

Založba Družina se zaveda pomembnosti ohranjanja narave.
Dober mesec dni po uspešni očiščevalni akciji, ki jo je organiziralo društvo Ekologi brez meja, Očistimo Slovenijo – še zadnjič, se oziramo nazaj in gledamo v prihodnost. Akcija Očistimo Slovenijo je potekala v sklopu svetovnega projekta World CleanUp Day 2018, ko je naš planet čistilo 15 milijonov ljudi v 158 državah.

V Sloveniji se je očiščevalni akciji pridružilo:

- 134 slovenskih občin,
- rokave je zavihalo več kot 21 tisoč otrok iz 172 vzgojno-izobraževalnih ustanov,
- akcije se je udeležilo več kot 32 tisoč posameznikov,
- iz narave so odstranili več kot 205 ton odpadkov,
- očistili so 138 divjih odlagališč.

Tednik Družina je tisti teden izšel z naslovnico, ki je vabila k sodelovanju pri očiščevalni akciji, predstavili pa smo tudi družino, ki se trudi ustvarjati čim manj odpadkov. To bo tudi cilj organizacije Ekologi brez meja – da bi v Sloveniji čim več gospodinjstev načrtovalo nakupe in življenje tako, da bomo ustvarili čim manj odpadkov.

Založba Družina je izdala tudi knjigo Matic in Meta za ohranitev planeta, v kateri mlada ekofrajerja skozi zgodbe predstavita ekološke težave in številne praktične nasvete za ohranitev našega planeta. Od vsakega prodanega izvoda je en evro namenjen organizaciji Ekologi brez meja.


Kakšen svet želimo zapustiti zanamcem? 



Kako pomembno je čisto, prijetno in zdravo okolje je v svoji okrožnici Laudato si’ (Hvaljen, moj Gospod) razmišljal tudi papež Frančišek in na našo vest potrkal z vprašanji, »kakšen svet želimo zapustiti tistim, ki bodo prišli za nami, otrokom, ki odraščajo, in zakaj smo prišli na svet, zakaj delamo in se borimo, zakaj nas ta zemlja potrebuje. Če si ne bomo zastavljali teh vprašanj, pravi papež Frančišek naša okoljska prizadevanja ne bodo obrodila pomembnejših rezultatov. 

Naslov okrožnice izhaja iz klica sv. Frančiška »Bodi hvaljen, moj Gospod«, ki v Hvalnici stvarstva spominja na zemljo, našo skupno hišo, ki je »kakor sestra, s katero si delimo bivanje in je čudovita mati, ki nas sprejema v svoj objem«.

Preberite tudi:

Podarim in dobim

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh