Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikanski atleti na medverskem polmaratonu v Rimu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 06. 09. 2017 / 06:54
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:37
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikanski atleti na medverskem polmaratonu v Rimu

Papeževi maratonci so del športne ekipe »Athletica Vaticana«.

Na prvem medverskem »Polmaratonu Via Pacis« sredi septembra v Rimu bo sodelovala tudi vatikanska ekipa. Papeževi maratonci so del novoustanovljene športne in tekaške skupine »Athletica Vaticana«. Poleg veselja do športa okoli 30 vatikanskih uslužbencev v ekipi, ki ji pripadajo tako moški kot ženske, duhovniki in laiki, po navedbah vatikanskega časnika L'Osservatore Romano združuje cilj, da bi spodbujali konkretne solidarnostne pobude in širili papeževo sporočilo. Na tekaški prireditvi 17. septembra bodo tako za papeža sodelovali švicarski gardisti, sodelavci vatikanske lekarne, restavratorji, muzejski čuvaji, pa tudi dobavitelji mleka v vatikansko trgovino z živili.



Ena izmed najboljših tekačic v vatikanski ekipi je verjetno lekarnarka Michela Ciprietti, ki je pred nekaj dnevi zmagala na nočnem polmaratonu v italijanski prestolnici. Imetnikom belih športnih dresov z rumenim napisom »Athletica Vaticana« pa v prvi vrsti ne gre za športne uspehe. Udeležbe na olimpijskih igrah ni v načrtu, je pojasnil Melchor Jose Sanchez de Toca y Alameida, namestnik tajnika v Papeškem svetu za kulturo, ki tekaško prireditev organizira v sodelovanju z mestom Rim.

Pri sodelovanju vatikanskih športnikov naj bi šlo za pošten, občestven in pravičen šport z »duhovno razsežnostjo«. Seveda medverski tek za mir ne more ustaviti nasilja, vojn in terorizma, ima pa veliko simbolno moč: tekaško tekmovanje, ki ni usmerjeno v zmago, ampak na nesebičnost, »je znamenje, ki nas vse naredi človeške in nam ponuja priložnost za prijateljstvo«, je pojasnil Sanchez.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh