Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slomškovo bralno priznanje 2016/17

Datum: 15. 11. 2016
Ura: /
Trajanje: 15.11.2016
Objava: 15. 11. 2016
Ura: /
Trajanje: 15.11.2016
Oznake: Dogodek
Lokacija: /
Ustavi predvajanje

Slomškovo bralno priznanje 2016/17

Slomškovo bralno priznanje 2016/17
Slomškovo bralno priznanje (SBP) vsako leto poveže več kot 3000 bralcev iz 130 župnij. Seznam knjig iz Slomškovega bralnega koša nas spodbuja k branju knjig, ki izhajajo iz življenja in vodijo k Življenju.
Slomškovo bralno priznanje (SBP) vsako leto poveže več kot 3000 bralcev iz 130 župnij. Seznam knjig iz Slomškovega bralnega koša nas spodbuja k branju knjig, ki izhajajo iz življenja in vodijo k Življenju. Nekatere zgodbe so vesele in navihane, druge bolj resne in razmišljujoče. Prav vse pa nas želijo spodbuditi k setvi dobrega, plemenitega in srčnega. Želimo si, da bi sredi vsakdana obrodile obilen sad.

Mladi bralci lahko izbirajo med naslovi, zbranimi v posebni zloženki, priznanje pa prejmejo za tri prebrane knjige. Vsaj toliko jih bodo prebrali tudi tisti, ki že segajo na knjižne police za starejše bralce - te letos še posebej vabimo, da se pridružijo SBP za odrasle - kot posamezniki ali v okviru bralne skupine v župniji, v kateri bodo skupaj razmišljali ob prebranih knjigah z duhovno, versko, vzgojno, družbeno-kritično ali splošno etično tematiko.




Pravila:
1. Za Slomškovo bralno priznanje (SBP) veroučenec lahko začne brati v kateremkoli razredu. Sodelovanje je prostovoljno in ne vpliva na veroučno oceno, v spričevalu pa se omeni kot posebna pohvala.

2. Vsak bralec prebere vsaj tri knjige s priporočilnega seznama: prvo do 6. decembra, drugo do 8. februarja in tretjo do 23. aprila.

3. Animator SBP v okviru omenjenih bralnih rokov na ustrezne načine skupaj z bralcem preveri prebrano literaturo. V prvem letu branja prejme bralec mapo SBP, v katero po vsakem preverjanju nalepi nalepko.

4. Po zadnjem preverjanju animator na Slovenski katehetski urad sporoči število bralcev, ki so prebrali tri knjige (prejmejo pisna priznanja), in število tistih, ki
so prebrali štiri ali več knjig (prejmejo še dodatno zlato nalepko).

5. Priznanja in zlate nalepke animator bralcem izroči na sklepni slovesnosti v župniji.

6. Za vse sodelujoče pri SBP bo zaključna prireditev SBP v soboto, 6. maja 2017, na Ponikvi. Na njej posebno priznanje dobijo bralci za četrto in deveto leto branja.

7. Prijave za SBP (animator župnijo prijavi vsako bralno leto posebej) ter naročilo map in nalepk zbiramo do 15. novembra na naslovu:

Slovenski katehetski urad, Poljanska cesta 2, 1000 Ljubljana; tel.: 01/434-72-88, 031-312-110; e-pošta: sku@rkc.si; splet: sku.rkc.si.

SBP dopis.pdfSBP dopis.pdfSBP seznam knjig.pdfSBP seznam knjig.pdf

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805



Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Kupi v trgovini

Novo
Kje najti srečo?
Duhovna rast
24,90€

Imaš zanimiv dogodek?

Deli ga z nami.

Dodaj dogodek

Novosti v knjigarni

Novosti v trgovini

Nazaj na vrh