Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

15. etapa Belgijcu Philipsenu, na vrhu brez sprememb

Za vas piše:
M. M.
Objava: 17. 07. 2022 / 18:52
Oznake: Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 17.07.2022 / 18:56
Ustavi predvajanje Nalaganje
15. etapa Belgijcu Philipsenu, na vrhu brez sprememb
FOTO: Zajem zaslona/Twitter Tour de France

15. etapa Belgijcu Philipsenu, na vrhu brez sprememb

Petnajsto etapo dirke po Franciji od Rodeza do Carcassonna, dolgi več kot 200 kilometrov, je dobil Belgijec Jasper Philipsen pred rojakom Van Aertom in Dancem Pedersonom. Tadej Pogačar je v cilj prišel v času zmagovalca in zasedel 12. mesto. Še vedno ostaja na drugem mestu v skupnem seštevku. Primož Roglič je odstopil pred začetkom etape.

Nosilec rumene majice Jonas Vingegaard je 58 kilometrov pred ciljem padel in imel vidne posledice na ramenu, a je hitro ujel glavnino in etapo prav tako končal v času zmagovalca. Več smole je imel njegov moštveni kolega, Nizozemec Steven Kruijswijk, ki je padel še nekaj kilometrov prej in zaradi poškodb zapušča Tour.

Pogačar se veseli jutrišnjega prostega dne

Pogačar je po današnji etapi za RTV SLO povedal: »Zagotovo se ni bilo fino voziti v tej vročini. Fantje so mi ves čas pomagali z vodo, ledom in hrano. Nekako smo preživeli brez težav in se že veselimo jutrišnjega počitka.«

Matej Mohorič je današnjo etapo končal na 69., Luka Mezgec na 71. in Jan Tratnik na 84. mestu.

Odstop Rogliča še pred začetkom 15. etape

Že pred začetkom etape je nizozemsko moštvo Jumbo-Visma ostalo brez Primoža Rogliča, ki je kljub padcu v peti etapi vztrajal in pomagal Vingegaardu, danes pa je eden od športnih šefov ekipe Jumbo-Visma, Frans Maassen, za Eurosport dejal, da je odstop Slovenca odločitev ekipe, zaradi katere 32-letni Kisovčan ni bil ravno zadovoljen, poroča STA.

Zmagovalca pete in desete etape zapuščata Tour

Danec Magnus Cort Nielsen, zmagovalec desete etape, je končal z nastopi na letošnjem Touru, potem ko je bil pozitiven na testiranju na koronavirus, s čimer je postal sedmi kolesar, ki je moral dirko predčasno končati. Na ta seznam se je vpisal tudi Simon Clarke, ki je dobil peto etapo.

Nalaganje
Nazaj na vrh