Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

15 milijonov dolarjev za dobrodelnost

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 11. 12. 2018 / 09:44
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.12.2018 / 13:17
Ustavi predvajanje Nalaganje

15 milijonov dolarjev za dobrodelnost

Ustanovitelja Amazona sta darovala trikrat po pet milijonov dolarjev katoliškim človekoljubnim organizacijam.

Tri katoliške človekoljubne organizacije so prejele vsaka po pet milijonov dolarjev, ki sta jih darovala ustanovitelja podjetja Amazon, Jeff in MacKenzie Bezos. Izmed 24 organizacij so bile izbrane katoliške človekoljubne organizacije nadškofij v New Orleansu, Miamiju in zahodnem Washingtonu, zakonca Bezos pa sredstva namenjata družinam v stiski.


Njun dobrodelni sklad Bezos Day 1 si prizadeva za pomoč brezdomcem in ustanavljanje mreže vrtcev na območjih, kjer živijo družine z nizkimi prihodki. Kot sta darovalca pojasnila na svoji spletni strani, je namen finančnih darov »osvetliti in podpreti organizacije, ki si neutrudno in sočutno prizadevajo za pomoč mladim družinam v občestvih po vsej državi«.

Izbrane organizacije izvajajo vrsto pobud v podporo družinam v stiski, med drugim upravljajo zavetišča za brezdomce in ljudem pomagajo pri iskanju stalnejših prebivališč. Bezosova sta izrazila upanje, da bo »darovani denar pomenil dodatne vire, ki jih voditelji teh organizacij potrebujejo za širitev območja in boljšo učinkovitost svojega delovanja«.

Vir: Catholic Herald
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh