Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

1,7 milijonov »pograbljenih« tvitov s sinode

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 15. 10. 2014 / 07:09
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:17
Ustavi predvajanje Nalaganje

1,7 milijonov »pograbljenih« tvitov s sinode

Število sledilcev @HolySeePress se je podvojilo na 11.200, intenzivna uporaba sinodalnega spletnega portala.

Vatikan je s svojimi novimi komunikacijskimi potmi o izredni škofovski sinodi naletel na precejšnje zanimanje: preko družbenega omrežja Twitter so na naslovu @HolySeePress zabeležili že 1,7 milijona poizvedb za vesti glede sinodalnega zasedanja. Obenem se je število sledilcev vatikanskega računa povečalo na 11.200, kar je več kot dvakratnik »predsinodalnega« stanja, so v začetku tedna sporočili iz Vatikana.



Ob prvi škofovski sinodi v pontifikatu papeža Frančiška je vatikanski tiskovni urad uredil tudi lastni spletni portal (Synod14.vatican.va), preko katerega je bilo v prvem sinodalnem tednu predstavljenih 280 besedil, video in audio posnetkov. Poleg tega lahko gledalci v živo spremljajo vsakodnevne povzetke tiskovnega urada, predvajana pa je bila tudi slovesnost s papežem Frančiškom ob odprtju sinode.

Največje zanimanje za spremljanje sinode preko novih komunikacijskih poti vlada v Združenih državah Amerike, kjer živi 27 % sledilcev vatikanskega računa na družbenem omrežju Twitter. Sledi Italija s 14 %, Španija s 7 ter Velika Britanija in Mehika s po 5 % sledilcev.

Vir: Kathpress
Foto: splet / CNA

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh