Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

2. tabor mariborske skavtske regije z naslovom Tak si

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 25. 07. 2013 / 06:45
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
2. tabor mariborske skavtske regije z naslovom Tak si

2. tabor mariborske skavtske regije z naslovom Tak si

Tabor se danes zaključuje, udeleženci pa bodo izkušnje minulega tedna ponesli nazaj v svoje domače kraje.

Minulo soboto, 20. julija, se je v Doleni pri Ptuju pričel skavtski tabor z naslovom Tak si, kjer svoje počitnice preživlja okoli tristo mladih skavtov, starih od 12 do 16 let. Skavti pod geslom tabora Kak si? Tak si. Narisan si! izpopolnjujejo svoje veščine preživetja v naravi ter preko iger spoznavajo druge mlade iz Štajerske, Koroške in Prekmurja, ki radi preživljajo prosti čas v naravi.

Skavti so v soboto, 20. julija, prišli na popolnoma prazen prostor in pričeli s postavljanjem tabora. Poleg šotorov, kjer spijo, so postavili svoje kuhinje in taborne zgradbe, ki zajemajo vse od pomolov do gugalnic. Delili so značilnosti svojih krajev na tržnici, ki je bila, glede na to, da skavti prihajajo iz sedemnajstih različnih krajev, zelo raznolika. Na delavnicah so jim gasilci, slikarji, režiserji, alpinisti in drugi strokovno predstavili svoje delo.

V torek, 23., in sredo, 24. julija 2013, so skavti spoznavali okolico Ptuja, tamkajšnje ljudi in znamenitosti. Vsem dobrim ljudem, ki so jih v teh vročih poletnih dneh skavti prosili za vodo, se prireditelji iskreno zahvaljujejo za gostoljubnost.

Tabor se zaključuje danes, v petek, 26. julija, ko bodo udeleženci svoje izkušnje, pridobljene na taboru, ponesli nazaj v svoje domače kraje.

Vir: katoliska-cerkev.si

Foto: katoliska-cerkev.si


Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh