Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

24-urna molitev in post ter maša za domovino [V ŽIVO]

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 19. 06. 2023 / 06:00
Oznake: Maša, Molitev, Slovenija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 21.06.2023 / 09:46
Ustavi predvajanje Nalaganje
24-urna molitev in post ter maša za domovino [V ŽIVO]
Maš za domovino bo v ljubljanski stolnici sv. Nikolaja. FOTO: Tatjana Splichal

24-urna molitev in post ter maša za domovino [V ŽIVO]

To nedeljo, 25. junija, ko praznujemo dan državnosti, bomo obhajali 32. obletnico samostojne Slovenije. Pred rojstnim dnem slovenske države »želimo ponovno povezati v molitvi in postu Slovence doma in po svetu, da bi se v skupni molitvi zahvalili za našo samostojno državo in da bi prosili božjega varstva in blagoslova za naš narod in našo domovino«, so zapisali pobudniki molitve in posta.

V hvaležen spomin in s prošnjo za domovino so že minuli konec tedna začeli molitveno devetdnevnico pred dnevom državnosti, ki poteka vse do sobote, 24. junija. Še posebej pa vabljeni k 24-urni molitvi in postu za domovino, ki bosta trajala od torka, 20. junija, od 18.30, do srede, 21. junija, do 18.30, ko bo v ljubljanski stolnici maša za domovino.


Povezani prek spleta

24-urna molitev bo tudi letos potekala preko spleta, in sicer tako, da bodo skupine, ki bodo oblikovale molitev v določenem časovnem terminu, sodelovale prek aplikacije Zoom, drugi pa se bodo pridružili prek YouTube kanala Družina Media. Na tak način se lahko molitveni verigi pridružijo slovenski domoljubi na vseh koncih sveta.

»Jaz sem z vami«

Z molitvijo in postom »Bogu skupaj izročimo našo domovino ter zanjo in njene prebivalce molimo in prosimo Božjega varstva in blagoslova, ki ga v teh časih še kako potrebujemo«.

Letošnja molitev bo potekala pod geslom: `Jaz sem z vami!´ Vsak se lahko pridruži v molitvi povezanemu občestvu in na ta način lahko vsak doda kamenček v molitvenem mozaiku, ki ga bomo naši domovini ponovno poklonili ob njenem prazniku.

Vsako jutro molitev rožnega venca

V času devetdnevnice smo povabljeni, da se v duhu povežemo po župnijah, družinah, skupnostih in občestvih in skupaj molimo za našo domovino. V času devetdnevnice je vsako jutro ob 5. uri molitev rožnega venca, tudi prek valov Radia Ognjišče.

Maša za domovino v sredo zvečer

Po 24-urni molitvi in postu bodo v sredo, 21. junija, ob 18.30, slovenski škofje darovali mašo za domovino ob prihajajočem dnevu državnosti. »Sveto mašo bo vodil ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore, pridigal pa bo novomeški škof in predsednik Slovenske škofovske konference msgr. dr. Andrej Saje,« so zapisali v Tiskovnem uradu Slovenske škofovske konference, ki letos obeležuje 30. obletnico samostojne Slovenske škofovske konference s strani Svetega sedeža.

Neposredni prenos svete maše iz ljubljanske stolnice bo mogoče spremljati preko Radia Ognjišče in 2. programa Televizije Slovenija.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Zmagoslavno leto
Monografije
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh