Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

26.000 muslimanov na katoliških šolah v Angliji in Walesu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 14. 12. 2016 / 10:12
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:33
Ustavi predvajanje Nalaganje

26.000 muslimanov na katoliških šolah v Angliji in Walesu

Na Otoku doslej le dve islamski šoli.

Katoliške šole v Angliji in Walesu imajo več kot 26.000 muslimanskih učencev, kot je pred dnevi poročal BBC na podlagi izsledkov prvega popisa katoliških šol glede verske pripadnosti njihovih učencev. Medtem ko večina nekatoliških otrok in mladostnikov – okoli tretjina izmed skupno 650.000 učencev – pripada drugim krščanskim veroizpovedim, pa okoli desetina izmed njih izhaja iz muslimanskih družin. Za 63.000 učenci iz neverskih družin s tem predstavljajo drugo največjo nekatoliško skupino.

Po navedbah katoliške ravnateljice Finnuale Nelis iz Sheffielda se številni mladi muslimani poleg obiska mošej udeležujejo tudi šolskih bogoslužij, obenem pa smejo izostati od pouka na muslimanske praznike. Odnos med katoliškimi šolami in muslimanskimi starši Nelisova opisuje kot nezapleten.

Nekatoliški starši so te ustanove izbrali zaradi posredovanja etičnih vrednot in visokih izobraževalnih meril. Poleg tega je v Angliji in Walesu razmeroma malo muslimanskih šol, dodaja Nelisova. Med skupno 6.800 konfesionalnimi šolami sta le dve islamski, v prihodnosti naj bi na Otoku odprli še dve.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T.S.) / Fotografija je ilustrativna.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh