Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

500 otrok v Vatikanu obiskalo svetega očeta

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 02. 06. 2014 / 07:24
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
500 otrok v Vatikanu obiskalo svetega očeta

500 otrok v Vatikanu obiskalo svetega očeta

Devet- in desetletniki iz težavnih četrti Rima in Neaplja pri papežu.

Petsto italijanskih otrok je minuli konec tedna v Vatikanu obiskalo papeža Frančiška. Mali gostje so v soboto zjutraj s posebnim vlakom pripotovali na vatikansko železniško postajo, po ogledu bazilike sv. Petra pa jih je v veliki dvorani za avdience sprejel papež Frančišek. Devet- in desetletniki prihajajo iz socialno ogroženih žarišč v Rimu in Neaplju. »Vesel sem, da ste se zbrali tukaj, izredno vesel«, je papež zaklical zbranim otrokom, ki so svetemu očetu zapeli pesmico. »Molim za vas in prosim Boga, da bi odrasli v ljudi, ki bi po svetu širili Božjo ljubezen.«



Dokler bomo širili Božjo ljubezen, »bo vse v redu«, je otrokom pojasnil papež. Pred blagoslovom je otroke prosil, naj ob tem mislijo tudi na svoje družine, ob koncu srečanja pa jih je spodbudil, naj mu zapojejo še kakšno pesem. Otroci so se spontano odzvali z znanim italijanskim napevom »O sole mio«. Po bučnem slovesu od papeža se je petsto malih gostov odpravilo v središče italijanske prestolnice, kjer je jih čakal ogled Koloseja.

Za »Otroški vlak« je poskrbela pobuda Dvorišče za pogane, vatikanska ustanova za dialog z neverujočimi. Projekt podpira tudi italijansko ministrstvo za šolstvo, vlak pa so v brezplačno uporabo ponudile italijanske železnice.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh