Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odnos do očeta odnos do avtoritete

Christian Gostečnik
Za vas piše:
Christian Gostečnik
Objava: 25. 03. 2006 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:30

Odnos do očeta odnos do avtoritete

Če otrok očeta ne spoštuje, je to vsekakor očetov problem in otrokova velika bolečina. V takšnem odnosu otrok ne ve, kaj spoštovanje v resnici pomeni, in bo zato lahko imel v življenju velike težave z avtoritetami.

Če otrok očeta ne spoštuje, je to vsekakor očetov problem in otrokova velika bolečina. V takšnem odnosu otrok ne ve, kaj spoštovanje v resnici pomeni, in bo zato lahko imel v življenju velike težave z avtoritetami. V avtoritetah bo vedno videl in iskal nasprotnike, namesto da bi jim izkazovali spoštovanje.

Največkrat bo s takim načinom vedenja škodoval samemu sebi, saj bo težko uspešen v svetu, ki je urejen po pravilih in hierarhično razdeljen. Otrok, ki ne pozna spoštovanja, bo pri avtoritetah predvsem iskal napake in se ne bo znal na pravi način boriti za svoje pravice, ko bo potrebno. Nespoštljiv odnos in neupoštevanje drugega ga bosta vedno znova porinila na rob družbe, to pa ga bo izključevala.

Očetova naloga je zato otroku priučiti spoštovanje pravil in ga naučiti omikanega vedenja. To pomeni, da mora oče budno spremljati otrokovo obnašanje in ga usmerjati. Oče je s svojim zgledom in življenjem edina resnična avtoriteta v otrokovem življenju. Otrok ji mora s...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh