Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Lahko noč in srečno

Za vas piše:
Daniel Gornik
Objava: 25. 02. 2006 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:30

Lahko noč in srečno

Film o objektivnosti novinarstva nam prikaže, kako težko je biti objektiven. Novinar je tako vedno subjektiven, saj se odloča na podlagi lastne presoje.

Ameriški senator McCarthy je v petdesetih letih prejšnjega stoletja, torej po drugi svetovni vojni, začel pravo kampanjo proti domnevnim komunistom v ZDA, ki naj bi se želeli infiltrirati v pomembne državne organe ZDA. V tistem času je bil v ZDA strah pred komunizmom zelo velik kot tudi želja Sovjetske zveze narediti svoje celice po ZDA. To je bilo znano dejstvo in senator je začel svojo gonjo proti domnevnim komunistom. Ni pa imel najboljšega smisla za preiskovanje in natančnost, zato je obtoževal kar povprek, na podlagi govoric.

Film Lahko noč in srečno govori o novinarju televizije CBS, Edwardu R. Murrowu (David Strathairn), ki se je s svojo ekipo ustvarjalcev oddaje senatorju postavi po robu. S producentom Fredom Friendliyem (George Clooney) sta gonilna sila pri odkrivanju nepravilnosti. Na koncu jima sicer uspe, vendar oddajo ukinejo. Visoka cena.

Film je črnobel in se v glavnem dogaja v studiih oziroma znotraj TV hiše. Vse je prepredeno s cigaretnim dimom...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh