Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zastonj ste prejeli, zastonj dajajte

Objava: 06. 10. 2007 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 03.10.2007 / 13:18

Zastonj ste prejeli, zastonj dajajte

Kako najti prave razloge in na trdno skalo postaviti priporočilo zastonj dajajte, saj vendar ves svet hiti stran od nespodobnosti tovrstnih razmišljanj in iskanj?

Zadrega je res velika. Kako najti prave razloge in na trdno skalo postaviti priporočilo zastonj dajajte, saj vendar ves svet hiti stran od nespodobnosti tovrstnih razmišljanj in iskanj? Se je sploh mogoče izogniti življenju, ki svojo moč črpa zgolj iz razsežnosti vzorca daj–dam? Past, ki nas popelje v lahkomiselno sprejemanje tega načela, je nastavljena, a vendar njeni arhitekti nikoli ne bodo zmogli ujeti srca, tistega žlahtnega srca, ki v kreposti in modrosti, prav nič utrujeno, tako živo in moderno vedno znova postavlja stvari na pravo mesto.

Poslani smo na čudovito zemljo, v središče gibanja in vrtenja, med preproste in uboge, med velike in učene, da bi gradili in ustvarjali v vrenju raznolikosti, v hrepenenju po sreči in bližini, v šumenju med svitom in večerom. Prav vse, kar potrebujemo, nam je bilo podarjeno. Naše življenje ni sad mešetarjenja ustanov in modernih ideoloških vedeževalcev. Skupaj z njim prejemamo semena naših dejanj in pota naših misli. V...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh