Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Homoseksualci ali kam po argumente?

Za vas piše:
p. Branko
Objava: 17. 10. 2009 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 29.07.2010 / 09:32

Homoseksualci ali kam po argumente?

Zagata ni majhna. V debatah s homoseksualci in njihovimi ideološkimi zaščitniki smo kristjani v podrejenem položaju. Vemo in rečemo, da je homoseksualnost narobe, izhajamo pa iz transcedentalnega, ki v razumski debati nima veljave.

Pri psihologiji na gimnaziji sem izbral temo Ali homoseksualni pari lahko posvojijo otroka in ali so upravičeni do poroke. Tu pa se pojavi problem. Sam sem namreč močno proti homoseksualnim »družinam«, vendar nimam veliko argumentov, zakaj ne. Vem le, da se mi to zdi nemoralno, neodgovorno in da otrok za zdrav razvoj potrebuje očeta (moškega) in mater (žensko).
Miha

Ali lahko znanstveno dokažeš greh? S kakšno metodo raziskovanja boš prišel do rezultatov, ki bodo nazorno pokazali, da je homoseksualnost zgrešena oblika spolnosti? V okviru katere znanstvene veje boš to delal? Psihologije? Sociologije? Biologije? Je sploh mogoče neko moralno postavko znanstveno obravnavati? Ali nismo v morali, tudi v spolni morali, pri zadevah, ki se tičejo transcendentalnega, se pravi duše in Boga, kar po Kantu ni in ne more biti predmet razumskega dokazovanja?

Zagata ni majhna. V debatah s homoseksualci in njihovimi ideološkimi zaščitniki smo kristjani v podrejenem položaju. Vemo...

Preberi tudi

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh