Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Brancin - Delikatesa med ribami

Objava: 10. 03. 2012 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 08.03.2012 / 11:48

Brancin - Delikatesa med ribami

Veliko srečo imamo, da brancine gojijo tudi v slovenskem morju. Tako se lahko sproti oskrbujemo s svežimi ribami. Brancin je ena izmed rib, bogatih z maščobnimi kislinami omega 3. Ker spada v višji cenovni razred, pa si ga večinoma privoščimo le za posebne priložnosti.

Cena brancinov je odvisna od velikosti rib. Prodajajo pa od 200- do 1000-gramske ribe. Logika je sledeča: večja riba, več okusa. Vendar se z ribo, ki tehta kilogram, nasitijo le trije. A bolj kot to, koliko odštejemo za ribo, je vredno to, da je res sveža.

Na kaj moramo biti pozorni pri nakupu?

Predvsem na vonj. Sveža riba ima prijeten, nevtralen vonj oziroma rahel vonj po morju. Pomembno je, da nima niti malo neprijetnega vonja, ki je znak za staro ali neprimerno hranjeno ribo.

Meso mora biti na dotik čvrsto in prožno. Da bi ugotovili, ali je meso res takšno, na površino ribe močno pritisnimo s prstom. Pri sveži ribi se bo meso povrnilo v prvotni položaj.

Oči morajo bit...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh