Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rastlinjak za pridelovanje zelenjave

Za vas piše:
Ruth Podgornik Reš
Objava: 06. 10. 2012 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 04.10.2012 / 06:28

Rastlinjak za pridelovanje zelenjave

Če želite biti preskrbljeni z domačo solato tudi v zimskih dneh, ko so gredice zasnežene, ste na dobri poti do postavitve manjšega rastlinjaka. Morda pa k odločitvi pripomore želja, da bi pridelali veliko domačega paradižnika.

Ali razmišljate o postavitvi manjšega zaščitenega prostora v vrtu?

Če želite biti preskrbljeni z domačo solato tudi v zimskih dneh, ko so gredice zasnežene, ste na dobri poti do postavitve manjšega rastlinjaka. Morda pa k odločitvi pripomore želja, da bi pridelali veliko domačega paradižnika. Saj veste, kako se v deževnem poletju jezimo, ko rdeči plodovi kar naenkrat počrnijo.



Plastenjak ali steklenjak?

Cenovno ugodnejša je vsekakor prva možnost. A na vetrovnih legah iz domačih izkušenj priporočam postavitev zaščitenega prostora, ki je pokrit s steklom ali polikarbonatno kritino.

Pred več kot desetimi leti smo pri nas kupili češki steklenjak, ki meri v dolžino 4,5 m in v širino 3,5 m. Zadošča za preskrbo petčlanske družine z zelenjavo v zimskih dneh. Objekt ima zabetonirane temelje, nad zemljo je 15 cm betona. Sleme je dovolj visoko, da v steklenjaku normalno stojimo in delamo. Ima dvokrilna v...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh