Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

p. Jože Grošelj

Objava: 27. 04. 2013 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 25.04.2013 / 09:27

p. Jože Grošelj

V soboto, 20. aprila, je v župnišču v Nangomi v Malaviju, kjer je deloval več kot deset let, v Gospodu zaspal jezuit p. Jože Grošelj. Nedeljo pred smrtjo je uradno predal župnijo svojemu nasledniku. 2. maja se je nameraval dokončno vrniti v Slovenijo in vstopiti v pastoralno delo slovenskih jezuitov.
p. Jože Grošelj
(1944–2013)

V soboto, 20. aprila, je v župnišču v Nangomi v Malaviju, kjer je deloval več kot deset let, v Gospodu zaspal jezuit p. Jože Grošelj. Nedeljo pred smrtjo je uradno predal župnijo svojemu nasledniku. 2. maja se je nameraval dokončno vrniti v Slovenijo in vstopiti v pastoralno delo slovenskih jezuitov. Pa je Bog odločil drugače. V sklep svoje knjige življenjskih prigod z naslovom »Vredno je vztrajati« (Družina, 2011) piše o razpetosti med zambijskimi ljudmi in Slovenijo. Oboje ga priteguje z izredno močjo. Zadnji stavek v knjigi se mu je zapisal takole: »Zato je najbolje, da prepustim odločitev dobremu Bogu.« In tako se je zgodilo. Bogu se je prepustil; njemu izročen je umrl, ko je sklenil misijonarsko poslanstvo. Svoje življenje je sklenil, kot ga je živel: v predanosti Bogu.

P. Jože Grošelj se je rodil 21. septembra 1944 v vasi Buč, župnija Šmartno v Tuhinju. Po končani ključavničarski šoli in večerni gimnaziji se je odlo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh