Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovo duhovenga pomočnika

Za vas piše:
Anton Gričnik
Objava: 29. 08. 2015 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.09.2015 / 09:53

Slovo duhovenga pomočnika

Konec julija se je po dveh letih sodelovanja z župnikom Stankom Štefaničem in župljani poslovil duhovni pomočnik Edi Strouhal.


Konec julija se je po dveh letih sodelovanja z župnikom Stankom Štefaničem in župljani poslovil duhovni pomočnik Edi Strouhal. V petek, 31. julija, je imel v Centru ostarelih Črnuče zadnjič mašo, pri kateri so ga župljani presenetili s prisrčno zahvalo. V nedeljo je že maševal na svoji novi župniji v Tunjicah pri Kamniku.

Edi Strouhal je edini duhovnik v Sloveniji, ki mašuje v slovenskem znakovnem jeziku za gluhe in naglušne. Po rodu je Čeh (roj. leta 1971), rodil se je in odraščal v Vojvodini. Ko je v letu 1997 prišel v Slovenijo, je študiral teologijo, se uvajal v slovenščino, na Zavodu za gluhe in naglušne v Ljubljani pa se je učil slovenskega znakovnega jezika. Pred novo mašo leta 2005 je bil eno leto diakon na Črnučah, po njej pa deloval v različnih župnijah ter v letu 2012 postal vikar za pastoralo gluhih in naglušnih v Sloveniji. Na župnijah po Sloveniji je ustanovil več pastoralnih centrov gluhin in naglušnih. V znakopisu...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh