Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Blagoslov obnovljenega baročnega oltarja

Objava: 28. 02. 2015 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.03.2015 / 13:51
Blagoslov obnovljenega baročnega oltarja

Blagoslov obnovljenega baročnega oltarja

V nedeljo, 8. februarja, na kulturni praznik in god sv. Ingenuina in sv. Albuina, smo obhajali zunanjo slovesnost naših farnih zavetnikov.
V nedeljo, 8. februarja, na kulturni praznik in god sv. Ingenuina in sv. Albuina, smo obhajali zunanjo slovesnost naših farnih zavetnikov, ki je bila posebna predvsem zaradi blagoslovitve obnovljenega stranskega baročnega oltarja roženvenske Marije v farni cerkvi. Oltar je delo Ignacija Arerja iz leta 1778–1779. V tronu je Marija z Jezusom med sv. Dominikom in sv. Klaro, nad njimi angelca in golob – Sv. Duh, ob niši sta sv. Ana in sv. Joahim, v atiki pa sv. Štefan.

Člani župnijskega pastoralnega sveta smo se pred štirimi leti odločili, da bomo obnovili oltar, ki ga je že močno načel črv in zob časa. Kljub slabim gospodarskim razmeram smo računali na zavest faranov, da je cerkev naš dom in da imamo doma vsi radi lepo. V ta namen smo pridno zbirali vsako prvo nedeljo v mesecu prostovoljne darove faranov, ki jim je mar, in tako smo dočakali čas obnove. Obnovo sm...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh