Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

6.487 otrok prejelo šolske potrebščine

Za vas piše:
Slovenska Karitas
Objava: 01. 09. 2009 / 08:35
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

6.487 otrok prejelo šolske potrebščine

Slovenska Karitas ob začetku novega šolskega leta pomaga socialno ogroženim šolarjem

V mesecu avgustu je Slovenska Karitas na lokalnem nivoju 6.487 otrokom razdelila 221.000 evrov pomoči v obliki zvezkov, delovnih zvezkov in drugih šolskih potrebščin.

306 družinam s pet ali več otroki so s pomočjo založb Rokus Klett, Modrijan, Ataja, Debora, I2, Tangram in Didakta pomagali z brezplačnimi delovnimi zvezki in jim tako olajšali pričetek novega šolskega leta. Pomoč je dosegla kar za tretjino več družin kot leto poprej.

Otroci iz 214 osnovnih šol so že v mesecu juniju zbrali 14.266 novih zvezkov, ki so jih v avgustu razdelili socialno ogroženim šolarjem. Otroke so ob zbiranju spodbujali k razmišljanju o solidarnosti in stiskah, ki jih doživljajo njihovi vrstniki tudi v Sloveniji. Zvezke so zbirali tudi v Mercatorjevih trgovinah.

Slovenska Karitas bo z različnimi oblikami pomoči socialno ogroženim otrokom nadaljevala tudi preko celega šolskega leta.

Ob tej priložnosti se tako zahvaljujejo vsem darovalcem, donatorjem in medijem, ki so v akciji ‘Otroci nas potrebujejo’ sodelovali ter dobrodelno organizacijo podprli, obenem pa upajo na podporo tudi v prihodnje.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh