Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Okusno in zdravo – drobnjak, koper, majaron …

Objava: 01. 04. 2017 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 04.04.2017 / 09:19

Okusno in zdravo – drobnjak, koper, majaron …

Začimbe/dišavnice imajo pomembno vlogo v vsakdanji zdravi prehrani.

Začimbe/dišavnice imajo pomembno vlogo v vsakdanji zdravi prehrani. Med drugim zmanjšajo potrebo po dodajanju soli. Spomnimo se kombinacije bazilike, origana, timijana in rožmarina, ki lahko delno nadomesti sol. Začimbe dajo tudi piko na i vsakdanjim in prazničnim jedem.

Drobnjak ima dokaj oster okus, ki spominja na čebulo, le da deluje bolj sveže. Kot začimba se uporabljajo listi. Sodi v pripravo mesnih jedi, zelenjave, gob, rib, juh, skutnih jedi, solat … Lepo se ujema z baziliko, koprom, papriko, peteršiljem in pehtranom.

Koper ima rahlo grenak, svež in sladkasto aromatičen okus. Za začinjanje jedi uporabljamo sveže liste, pri vlaganju pa vejice s cvetovi. Liste kopra dodajmo tik pred koncem. Lahko jih zamrznemo. S koprom začinimo prikuhe iz kumar in paradižnika, solatne prelive, solate, omake, ribje jedi in juhe. Cele vejice dodamo pri kuhanju rib ter vlaganju zelenjave. Dobro se ujema z vsemi svežimi zelišči.

Majaro...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh