Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Velik književnik in slab politik

Za vas piše:
Ivo Žajdela
Objava: 16. 12. 2017 / 23:00
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 15.12.2017 / 12:39

Velik književnik in slab politik

Mohorjeva založba iz Celovca je izdala knjigo dr. Mirka Bogomirja Mikliča z naslovom Sredi krute sile nežno trajam: Idejno-politična dediščina Edvarda Kocbeka in slovenski kristjani.

Mohorjeva založba iz Celovca je izdala knjigo dr. Mirka Bogomirja Mikliča z naslovom Sredi krute sile nežno trajam in podnaslovom Idejno-politična dediščina Edvarda Kocbeka in slovenski kristjani.

Potem ko smo pred leti že dobili dve zelo kakovostni knjigi o Edvardu Kocbeku, prva je biografija Andreja Inkreta o Kocbeku In stoletje bo zardelo, druga pa knjiga Edvard Kocbek. Osebni dosje št. 584, v kateri je Igor Omerza prikazal, kako je Udba spremljala Kocbeka, lahko poslej črpamo znanje in spoznanja o tej zanimivi osebnosti naše nedavne zgodovine še iz tretje. Mirko Bogomir Miklič je v knjigi Sredi krute sile nežno trajam dodal novo dimenzijo, saj je Kocbeka podvrgel mnogim kritičnim vprašanjem o njegovi vlogi v slovenski politiki in zgodovini 20. stoletja kot tudi o dediščini, ki nam jo je zapustil. Ker je bil Kocbek slab politik, si težko priznamo, da je njegova dediščina velika, saj se lahko iz nje zelo veliko naučimo. Res je, od...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh