Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

TV in radijske oddaje v zadnjem tednu avgusta (25. avgust-1. september)

Za vas piše:
Lucija Čakš
Objava: 25. 08. 2023 / 00:30
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 31.08.2023 / 08:24
Ustavi predvajanje Nalaganje
TV in radijske oddaje v zadnjem tednu avgusta (25. avgust-1. september)
Z nedavnimi poplavami bosta zaznamovani oddaji Za življenje na Radiu Ognjišče in Obzorja duha na TV Slovenija. FOTO: STA

TV in radijske oddaje v zadnjem tednu avgusta (25. avgust-1. september)

Izbor TV in radijskih oddaj, ki si jih boste lahko ogledali oz. jim prisluhnili od petka, 25. avgusta, do petka, 1. septembra. Celoten spored prelistajte v novi številki priloge Naša družina.

Drugi del pogovora z Mattom Maherjem

Ritem srca

Radio Ognjišče v petek, 25. avgusta, ob 21.30

Kanadski glasbenik Matt Maher je eden najbolj priznanih in priljubljenih krščanskih glasbenikov tega trenutka. Je odličen avtor, katerega pesmi so obkrožile svet in jih pojemo tudi pri nas v Slovenij. Junija je nastopil v Pulju in v posebnem intervjuju za naš radio, ki ga je vodil Andrej Jerman, je govoril o svojih začetkih, navdihu, pesmih z novega albuma, usklajevanju poklicnega in družinskega življenja in še čem. Dotaknili smo se tudi bogastva katoliške liturgije, cerkvenih delov leta ter govorili o izbiri in umeščanju pesmi, ki naj služijo nekemu točno določenemu trenutku in namenu. Dejal je: "Prav liturgično leto je eden najglobljih darov, ki jih imamo na voljo sedaj, ko ljudje ne vedo več, kako živeti v različnih obdobjih, letnih časih. Nekako samo plujemo iz dneva v dan, iz trenutka v trenutek, od objave na Instagramu do objave na Instagramu ... " Razmišljal je tudi spravi v Cerkvi ter ekumenizmu: “Menim, da je sprava v Cerkvi pomembna, saj brez nje sprava sveta ni mogoča. In nisem prepričan, da je mogoče izpolniti veliko poslanstvo evangelizacije sveta brez sprave v Cerkvi.”

O novih začetkih 

Za življenje

Radio Ognjišče v soboto, 26. 8., ob 11.00

Z dr. Katarino Kompan Erzar bomo v luči bližanja šolskega leta in težkega dogajanja po poplavah govorili o novih začetkih. Kako sprejeti dogajanje, na katerega nimamo vpliva in kako se pripraviti na pričakovano – menjavo šole, napredovanje v srednjo šolo, na fakulteto … Gostjo bomo vprašali, kako spremembe v različnih življenjskih obdobjih vplivajo na nas in kako se opolnomočiti za to, da zmoremo tudi takrat, ko se zgodijo težki in nepričakovani dogodki.

Sakralna dela Antona Heillerja

Musica sacra

Radio Ars v nedeljo, 27. avgusta, ob 9.25

Letos mineva 100 let od rojstva dunajskega skladatelja, organista in profesorja Antona Heillerja. Njegovo življenje je zaznamovala nepretrgana glasbena kariera - koncertiral in predaval je po vsem svetu, manj uspeha pa je doživel s skladateljevanjem. Mnoga njegova, po vsebini sakralna dela, si počasi utirajo pot do mesta, ki si ga zaslužijo.

Sveta maša

Prenos

Radio Ars v nedeljo 27. avgusta, ob 10.00

Prenos svete maše bo iz Sv. Vida pri Ptuju.

Poletni utrinki

Obzorja duha

TV Slovenija 1 v nedeljo, 27. avgusta, ob 11.30

V zadnji avgustovski oddaji se bomo z otroki podali na oratorijsko potovanje s Hobitom, s slovenskimi udeleženci bomo podoživeli utrip Svetovnega dneva mladih, ki ga je v začetku meseca gostila Lizbona, spoznali bomo življenje in delo misijonarja v Kirgiziji jezuita p. Janeza Mihelčiča, za konec pa bomo pogledali, kakšno razdejanje so povzročile avgustovske poplave in kako pri Slovenski Karitas pomagajo najbolj prizadetim.

Plamen iz Kanade poje že 32 let

Slovencem po svetu in domovini

Radio Ognjišče v nedeljo, 27. avgusta, ob 17.00

To poletje je v Sloveniji znova nastopila ženska vokalna skupina iz Toronta v Kanadi, ki jo vodi Marija Ahačič Pollak. Začetki sovpadajo z nastankom samostojne slovenske države, v zadnjih letih je pridobila šest mladih članic, kar nekaj pevk pa poje že od začetka. Njihov repertoar je tako pester, da lahko v njem vsakdo najde kaj zase.

Avgust - mesec, posvečen Mariji

Sedmi dan

Radio Ars v nedeljo, 27. avgust, ob 18.05

Izteka se prav poseben mesec, saj je ves posvečen Mariji. Največji praznik je Marijino vnebovzetje. Pogovarjali se bomo o tem kaj nam razkriva ta praznik, od kod izvira, ter kakšna je vloga tega posebnega praznika. Gostili bomo dr. Cecilijo Oblonšek s Teološke fakultete.

Zoran Milivojević

Intervju

TV Slovenija v nedeljo, 27. avgusta, ob 21.00 

Maja letos je Srbija dosegla žalosten svetovni rekord. 13-letni otrok je v beograjski osnovni šoli Vladislava Ribnikarja s strelnim orožjem ubil devet učencev in šolskega varnostnika. Tako je postal najmlajši strelec, ki je sam pobil toliko žrtev. S tem je prekosil tudi znane primere množičnega streljanja v ZDA. Po nekaj mesecih je zato čas, da analiziramo, kaj se je zgodilo in kaj se dogaja v Srbiji in kako se je to sploh lahko zgodilo. V oddaji Intervju je z nami zdravnik in psihoterapevt Zoran Milivojević.

Kupi v trgovini

Novo
Po ločitvi - možna pot svetosti
Osebna rast
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh