Zapri
Iskanje

Adventni koledar Misijonskega središča Slovenije

Za vas piše:
T. M.
Objava: 29. 11. 2021 / 10:15
Oznake: Cerkev, Mladi, Vera
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.11.2021 / 10:21
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Adventni koledar Misijonskega središča Slovenije

Adventni koledar Misijonskega središča Slovenije
Osrednja osebnost letošnjega leta je misijonar pater Miha Drevenšek. FOTO: Misijonsko središče Slovenije.
Vstopili smo v adventni čas in v Misijonskem središču Slovenije so ponovno pričeli z adventno akcijo »Otroci za otroke«, ki je del svetovne otroške akcije »Children helping children«.

V okviru te akcije otroci po celem svetu zbirajo darove za otroke v misijonskih deželah. V ta namen so organizatorji izdali adventni koledar, ki je letos posvečen p. Mihu Drevenšku, našemu velikemu misijonarju v Zambiji.

Miha Drevenšek je prehodil zelo zanimivo misijonsko pot. Iz »klasičnega misijonarja«, ki je deloval sredi ničesar, se je prelevil v misijonarja »nove evangelizacije«. 

Pater Miha Drevenšek je bil vedno v službi Resnice.

Pater Miha je kot velik delavec na področju medijev tudi veliko ozaveščal in bil pogumen kritik oblasti, ki so izkoriščale preproste ljudi. Ustanovil je radio Icengelo in najmodernejšo tiskarno v Zambiji ter bil urednik kar dveh revij. 

FOTO: Misijonsko središče Slovenije. 

V življenju je veliko težkih in žalostnih trenutkov, a resničnega veselja, ki izvira globoko v notranjosti vsakega kristjana nam ne morejo vzeti še tako hudi življenjski udarci. Zato ste povabljeni, da v adventu skupaj z otroci vsak dan obiščite spletno stran Misijonskega središča Slovenije, kjer vas bo čakala nova zgodba o p. Mihu Drevenšku. 

Seznanili se boste kako je p. Miha – podobno kot apostola Peter in Janez – izžareval to pristno veselje, veselje, ki je izviralo iz globokega osebnega srečanja z Jezusom Kristusom.

Takšnega pogumnega misijonskega duha želijo organizatorji z zgodbicami o patru Drevenšku približati tudi našim otrokom. Koledar si lahko v elektronski obliki ogledate na tudi tej povezavi ali pa ga prejmete tudi na dom. Pišite jim na missio@rkc.si. 

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh