Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Adventni navdih #10

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 13. 12. 2023 / 04:45
Oznake: Molitev
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.12.2023 / 07:58
Ustavi predvajanje Nalaganje
Adventni navdih #10
Vsak »da« je treba nenehno potrjevati, posebej v času preizkušenj. FOTO: Freepik

Adventni navdih #10

Adventni čas prinaša pričakovanje, upanje in priložnost za duhovno rast. Tednik Družina zato pripravlja adventno prilogo Podarim ti Luč. Tudi na spletu vsak dan objavimo kakšno iskrico – droben adventni navdih. Stopajmo skupaj proti božiču!

13. december: Potrjevati svoj »da«

»Ogromnokrat z lahkoto izrečemo svoj 'da'. Ko smo, denimo, očarani od bližine privlačne osebe, zdrsnemo v zaljubljenost in objeme kot po toboganu. Podobno je z romantičnim 'da' neveste in ženina in običajno tudi z 'da' očetovstvu in materinstvu. A vsak 'da' je treba nenehno potrjevati, posebej v času preizkušenj. Takrat ne pozabimo, da se vse, kar se tiče nas, tiče tudi Boga, ki lahko razreši tudi nerazrešljivo. Bogu namreč ni nič nemogoče (Lk 1,37). Presenetil nas bo z dobrim, ki ga bo znal potegniti iz slabega. Naše notranje bitje bo obnovil z vero in utrdil z močjo, ki jo daje sposobnost za prenašanje stisk.«

Romana Bider

Romana Bider. FOTO: Tatjana Splichal

Molitev za današnji dan

Oče, poznaš me do dna in veš za preizkušnje, ki mi prihajajo na pot. Obnovi mojo vero in okrepi me, da bom preizkušnje premagoval in jih obračal v dobro.

Glasbeni navdih:

Danes prisluhnimo pesmi Maranatha, pridi Gospod.

Kupi v trgovini

Novo
Otroška jopica "Bodi luč"
Puloverji in jopice
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh