Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Afganistan: znova smrtne žrtve v eksploziji v mošeji

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 12. 11. 2021 / 12:25
Oznake: Družba, Nemiri, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.11.2021 / 12:28
Ustavi predvajanje Nalaganje
Afganistan: znova smrtne žrtve v eksploziji v mošeji
Talibani v Kabulu FOTO: Vatican Media

Afganistan: znova smrtne žrtve v eksploziji v mošeji

V mošeji v vzhodni afganistanski provinci Nangarhar je danes odjeknila eksplozija, v kateri so življenje izgubile najmanj tri osebe, po prvih podatkih pa je ranjenih petnajst ljudi.

Do eksplozije je prišlo v okrožju Spin Gar v bližini mesta Džalalabad, ki je žarišče dejavnosti skrajne islamistične skupine Islamska država, odkar so talibani avgusta prevzeli oblast v državi. Kot poroča STA, odgovornosti za napad zaenkrat ni prevzel še nihče. Predstavnik talibanov je za medije potrdil eksplozijo med petkovo molitvijo v mošeji v okrožju Spin Gar, zdravnik v krajevni bolnišnici pa smrt treh oseb in sprejema petnajstih poškodovanih.

Zdravnik v krajevni bolnišnici je doslej potrdil smrt treh oseb in sprejem petnajstih poškodovanih.

Afganistanska veja skupine Islamska država, ki se je v Nangarharju prvič pojavila leta 2015, je doslej že prevzela odgovornost za vrsto krvavih napadov v Afganistanu, odkar so oblast znova prevzeli talibani.

Med enim od zadnjih napadov v začetku novembra so borci Islamske države vdrli v državno vojaško bolnišnico v Kabulu, ob tem pa je bilo ubitih najmanj 19 ljudi, več kot 50 je bilo ranjenih. Kot še spominjajo pri STA, je bilo v začetku leta v napadih Islamske države na dve mošeji ubitih več kot 120 ljudi.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh