Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Alojz je svojo ženo Kristino že tretjič popeljal pred oltar

Za vas piše:
J. Ž.
Objava: 01. 03. 2023 / 14:28
Oznake: Iz življenja
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.03.2023 / 14:46
Ustavi predvajanje Nalaganje
Alojz je svojo ženo Kristino že tretjič popeljal pred oltar
Zakonca Kristina in Alojz Ropoša z domačim župnikom Borisom Kučkom ob biserni poroki. FOTO: J. Ž.

Alojz je svojo ženo Kristino že tretjič popeljal pred oltar

V obmurski vasi Dokležovje na svojem domu jesen življenja preživljata zakonca Kristina in Alojz Ropoša, ki sta poročena že 60 let. Po 60 letih sta si spet obljubila zakonsko zaobljubo in izmenjala poročna prstana.

V skupnem zakonskem življenju sta v šestdesetih letih marsikaj doživela, a vedno sta se spoštovala in negovala ljubezen drug do drugega. Pred šestdesetimi leti sta se spoznala kot mlada na čajanki v Bakovcih in iskrica je vzplamtela. Poročila sta se v župnijski cerkvi v Murski Soboti in po poroki zaživela skupno zakonsko življenje. Čeprav oba izjajata iz kmečkih družin, sta bila vedno vajena trdega dela. Alojz, star 88 let, je bil kmetovalec, redil je živino in tržne viške kmetijskih pridelkov prodajal v kmetijsko zadrugo. Kljub letom starosti se Alojz še vedno s svojim kolesom popelje po vasi Dokležovje. Žena Kristina, rojena Rajnar leta 1938, je do upokojitve delala v pralnici v Zdravstvenem domu v Murski Soboti. 

V zakonu je povila dva otroka, zakonca Ropoša sta ponosna na dve vnukinji in pravnukinjo Lijo. Ko je bila Kristina mlajša, je pela pri ljudskih pevkah Jesensko listje pri Društvu prijateljev mladine Dokležovje. Ob praznovanju biserne poroke sta se zakonca Ropoša skupaj s svojimi najdražjimi v soboto, 25. februarja, v župnijski cerkvi svetega Štefana v Dokležovju udeležila zahvalne svete maše, ki jo je daroval župnik Boris Kučko. Med mašo sta obnovila zakonsko zaobljubo in si izmenjala zlata prstna, z željo, da bi še dočakala še kakšno visoko obletnico poroke. Praznovanje ob biserni poroki je bilo v družinskem krogu. Tako je Alojz svojo ženo Kristino že tretjič popeljal pred oltar.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh