Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Altötting: slavje ob 25-letnici združenja evropskih svetišč

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 07. 06. 2022 / 08:49
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.06.2022 / 09:04
Ustavi predvajanje Nalaganje
Altötting: slavje ob 25-letnici združenja evropskih svetišč
Romarsko središče Altötting na zgornjem Bavarskem. FOTO: Vatican Media

Altötting: slavje ob 25-letnici združenja evropskih svetišč

Pred 25 leti so se nekatera najbolj znana marijanska svetišča v Evropi povezala v združenje »Shrines of Europe« (Evropska svetišča).

V združenju so povezani romarsko središče Altötting na zgornjem Bavarskem, Čenstohova na Poljskem, Einsiedeln v Švici, Fatima na Portugalskem, Lurd v Franciji, Loreto v Italiji in Mariazell v Avstriji. Cilj povezave je pospeševanje sodelovanja na turistični, kulturni in partnerski ravni. Srebrni jubilej bodo slovesno obeležili 2. julija v Altöttingu, kot so sporočili iz tega bavarskega romarskega središča. Na slovesnosti pričakujejo tudi župane mest, ki so člani združenja.

V mestni galeriji v Altöttingu bo na ogled fotografska razstava »Shrines of Europe - a path of culture and spirituality«, na kateri bo prikazanih sto motivov iz povezanih romarskih središč.

Med 23. junijem in 24. julijem bo v mestni galeriji v Altöttingu na ogled fotografska razstava »Shrines of Europe - a path of culture and spirituality« (Evropska svetišča – pot kulture in duhovnosti). Na razstavi bo prikazanih sto motivov iz omenjenih romarskih središč – od marijanskih svetišč do nabožnih predmetov in arhitekture. Mladi fotografi so v ta namen v fotografski objektiv ujeli svoje vtise.

Obenem bo Altötting prvi konec tedna v juliju prizorišče »Evropskih dnevov glasbe«: ta tridnevni projekt Bavarskega glasbenega sveta že več kot 30 let vsaki dve leti prirejajo v različnih bavarskih pokrajinah. Ob tej priložnosti v omenjenem romarskem središču pričakujejo več kot 800 glasbenikov. Med njimi so po napovedih tudi številni ansambli partnerjev projekta »Evropska svetišča«, ki bodo igrali na različnih odrih v središču mesta. Vrhunec sobotnega večera bo praznični koncert, dan pa se bo zaključil z večernim bogoslužjem v baziliki sv. Ane in tradicionalno procesijo s svečami.

Nalaganje
Nazaj na vrh