Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ameriška medijska hiša EWTN prevzema katoliško agencijo CNA

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 24. 06. 2014 / 09:29
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ameriška medijska hiša EWTN prevzema katoliško agencijo CNA

»Eternal Word Television Network« širi svoje področje; CNA se posebej osredotoča na dogajanje v Vatikanu.

Po vsem svetu dejavno katoliško medijsko podjetje »Eternal World Television Network« (EWTN) širi svoje področje in pod svoje okrilje prevzema ameriško katoliško agencijo CNA ter z njo povezano latinskoameriško agencijo »ACI Prensa«. Oba medija sta že več let poslovna partnerja omenjene medijske hiše s sedežem v mestu Irondale v ameriški zvezni državi Alabami, zdaj pa tudi uradno postajata »člana družine EWTN«, kot so pojasnili tiskovni predstavniki podjetja.



Katoliška agencija CNA je bila ustanovljena leta 2004 v Denverju v ameriški zvezni državi Kolorado poroča o katoliških temah s posebnim poudarkom na dogajanju v Vatikanu. Agencijo »ACI Prensa« je leta 1980 v perujski prestolnici Lima ustanovil nemški misijonar Adalbert Mohm, velja pa za največjo špansko govorečo katoliško tiskovno agencijo. Obe podjetji poslujeta na konservativen način in se financirata z darovi dobrotnikov.

EWTN se označuje kot največja katoliška televizijska hiša na svetu, s svojimi programi v angleškem, španskem, nemškem in francoskem jeziku pa po lastnih navedbah dosega več kot 200 milijonov gospodinjstev v 140 državah. Podjetje je leta 1981 v mestu Birmingham v ameriški zvezni državi Alabami ustanovila sestra Angelica, klarisa, z 200 dolarji začetnega kapitala. Danes podjetje razpolaga s 16 satelitskimi in kabelskimi kanali za svoje televizijske programe, pa tudi z radijsko postajo in spletnim servisom. Leta 2011 je medijska hiša EWTN prevzela katoliški časnik »National Catholic Register«, ki je bil pred tem v lasti reda Kristusovih legionarjev.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh