Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ameriški duhovniki si želijo političnih pridig

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 16. 08. 2013 / 09:33
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ameriški duhovniki si želijo političnih pridig

Ameriški duhovniki si želijo političnih pridig

Dve tretjini tamkajšnjih državljanov pa nasprotuje javni podpori cerkvenih predstavnikov posameznim političnim kandidatom.

Štirinajst krščanskih verskih voditeljev v Združenih državah Amerike zahteva umik prepovedi, da v svojih mašnih nagovorih podprejo določene politične kandidate. V poročilu, ki naj bi ga izročili senatorju Charlesu Ernestu Grassleyu iz zvezne države Iowa, njegovi pisci po navedbah nemške katoliške agencije KNA izražajo kritiko, da omenjena prepoved krši njihovo svobodo govora. Poročilo so podpisali predstavniki baptistične Cerkve, binkoštne Cerkve 'Assembly of God' in največje evangeličanske skupine latinskoameriških vernikov.

V preteklih letih je doslej več kot 1.000 večinoma konservativnih krščanskih duhovnikov v svojih nagovorih omenjalo politiko in politične kandidate, piše ameriški časnik 'Washington Post', kar so imenovali 'nedelje svobodnih prižnic'. Kritiki so to označevali kot kršenje ločenosti države in Cerkve v Združenih državah Amerike.

Med ameriškimi državljani je bila pobuda omenjenih verskih voditeljev po izsledkih neke raziskave konec letošnjega julija precej slabo sprejeta. Dve tretjini Američanov namreč nasprotuje javni podpori cerkvenih predstavnikov posameznim političnim kandidatom.


Vir: Kathpress
Foto: splet




Nalaganje
Nazaj na vrh