Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ameriški kongres »bolj krščanski« od prebivalstva

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 09. 01. 2015 / 11:56
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:22
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ameriški kongres »bolj krščanski« od prebivalstva

Več kot devet izmed desetih članov v torek zapriseženega kongresa ZDA pripada krščanski Cerkvi.

Več kot devet izmed desetih članov v torek zapriseženega 114. kongresa Združenih držav Amerike pripada eni izmed krščanskih Cerkva. Z 92 % je delež kristjanov v senatu in predstavniškem domu sodeč po izsledkih raziskave washingtonskega raziskovalnega središča Pew občutno višji kot v povprečju prebivalstva; tam se za kristjane izreka 73 % ljudi.



Največjo razliko je po statistiki, objavljeni v začetku tedna, opaziti med nevernimi: med prebivalstvom je 20 % ljudi, ki ne pripadajo nobeni verski skupnosti; v kongresu je takšnih le 0,2 % - natančno ena oseba, republikanska poslanka Kyrsten Sinema.

Manjše verske skupnosti, kot so islam, budizem in hinduizem, so v skupni višini 1 % na washingtonskem Kapitolskem griču podobno zastopane kot med ameriškim prebivalstvom (okoli 2 %). Odstotek judovskih poslancev je s 5,2 % več kot dvakrat višji od deleža judovskega prebivalstva med državljani ZDA (2 %).

Med kristjani v kongresu prevladujejo pripadniki protestantskih Cerkva s 57 % (med prebivalstvom 49 %), sledijo katoličani z 31 % (med prebivalci 22 %) in mormoni s 3 % (med prebivalci 2 %). Najmanj sedem izmed 535 članov kongresa je posvečenih duhovnikov. Devet poslancev se glede svoje verske pripadnosti ni opredelilo.

Vir: kath.net

Foto: splet / Wikipedia

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh