Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ameriški kristjani pogosta tarča nasilnih dejanj

Objava: 12. 01. 2010 / 08:38
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ameriški kristjani pogosta tarča nasilnih dejanj

V ZDA so v lanskem letu zabeležili več kot 1.200 nasilnih dejanj nad kristjani

V lanskem letu so v Združenih državah Amerike zabeležili več kot 1.200 nasilnih dejanj proti kristjanom. Podatke je objavila ameriška organizacija Krščanska varnostna mreža, namenjena varnosti in zaščiti krščanskih cerkva, šol in drugih ustanov ter zaposlenih v cerkvenih službah in misijonih, povzemamo pa jih po poročanju vatikanskega radia.

Po poročanju organizacije je bilo v 1.200 primerih nasilja nad kristjani storjenih dvanajst umorov in osemintrideset drugih primerov nasilja, med njimi trije poskusi posilstva in tri ugrabitve. Zabeleženih je bilo tudi osemindevetdeset podtaknjenih požarov in sedemsto vlomnih tatvin.

Direktor krščanske varnostne organizacije Jeff Hawkins je na predstavitvi poročila v ameriškem Cincinnatiju na podlagi predstavljenih podatkov označil razmere, v katerih se nahajajo krščanske skupnosti v Združenih državah Amerike, kot zaskrbljujoče. Storilci dejanj po njegovih besedah menijo, da so verske zgradbe, cerkve in krščanske organizacije lahki cilji njihovih namenov.

Statistiko o kaznivih dejanjih, katerih vzrok je versko sovraštvo, vodi tudi FBI, vendar podatki niso popolni, kajti, kot je dejal Hawkins, številna manjša kriminalna dejanja žrtve pogostokrat sploh ne prijavijo in raje izberejo pot odpuščanja in se tako izognejo nadaljnjim težavam.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh