Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Angeli Kijeva«, ki beguncem delijo Sveta pisma [FOTO]

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 29. 03. 2022 / 17:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.03.2022 / 15:48
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Angeli Kijeva«, ki beguncem delijo Sveta pisma [FOTO]
Odprimo srca in darujmo, da bo Božja beseda lahko Ukrajincem prinašala tolažbo. FOTO: Arhiv Svetopisemske družbe Slovenije

»Angeli Kijeva«, ki beguncem delijo Sveta pisma [FOTO]

Svetopisemska družba se je vključila v skupno pobudo svetopisemskih družb za zbiranje sredstev, ki jih bomo namenili za Sveta pisma in duhovno literaturo, ki jo begunci iz Ukrajine potrebujejo tako močno kot materialne dobrine.

»Pobudnik akcije je Svetopisemska družba Slovenije. Videli smo stisko prijateljske svetopisemske družbe iz Ukrajine, ki se trenutno sooča z velikim pomanjkanjem Svetih pisem. Na terenu vidijo, kako močno ljudje želijo imeti Sveta pisma, pa jih v naglici niso vzeli s seboj in so bila skupaj z drugimi rečmi uničena. Ekipa ukrajinske svetopisemske družbe se vozi po mestih in jih deli tako otrokom kot odraslim, ter jim tako lajša stisko, ki je trenutno res velika. Ljudje se znova zatekajo k Bogu in želijo brati Božjo besedo, ki pa je zanje (trenutno) nedostopna,« nam pove Eva Strajnar, sodelavka Svetopisemske družbe Slovenije, ki bdi nad omenjeno akcijo. 


Izkupiček denarja bo šel v dobrodelne namene 

Svetopisemska družba Slovenije bo del denarja, ki ga bo zbrala, namenila za natis Svetih pisem, ki jih potrebuje ukrajinska svetopisemska družba, in se trenutno tiskajo v različnih evropskih državah.

Potrebe v Ukrajini in v drugih državah so velike, zato odprimo srca in darujmo, da bo Božja beseda lahko Ukrajincem prinašala tolažbo v tej izjemno težki preizkušnji.

»Drug del denarja pa bo namenjen za Sveta pisma in drugo literaturo v ukrajinskem jeziku, ki jo bodo prejeli begunci, ki so in še bodo nameščeni v Sloveniji. Povezali smo se tudi z različnimi organizacijami, ki skrbijo zanje. Tako bomo res lahko prišli osebno do tistih, ki potrebujejo tolažbo in upanje,« pojasnjuje Strajnarjeva. 

FOTO: Arhiv Svetopisemske družbe Slovenije 

Tudi mi smo lahko za ukrajinske begunce angeli. (Eva Strajnar)

Vsak izmed nas lahko pomaga 

Vsak izmed nas poklican, da pomaga po svojih zmožnostih. »Najprej gotovo z gorečo molitvijo. Ljudje so v hudih stiskah, otroci ostajajo brez očetov, žene so obupane. Kadar koli se spomnimo, bo molitev res na mestu, saj samo Gospod prinaša mir in upanje v srca teh ljudi. Seveda pa je mogoče tudi konkretno kupiti Sveta pisma zanje (več informacij na tej povezavi). Vidimo, da ljudje res potrebujejo tolažbo in skupaj, dragi bralci, jim lahko prinesemo upanje. Tudi mi smo lahko zanje angeli,« nas spodbuja naša sogovornica. 

Nalaganje
Nazaj na vrh