Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Angelus: Božja ljubezen se pogosto kaže na skrivnem [VIDEO]

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 16. 01. 2022 / 18:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.01.2022 / 18:11
Ustavi predvajanje Nalaganje
Angelus: Božja ljubezen se pogosto kaže na skrivnem [VIDEO]
Bog deluje z bližino in obzirnostjo. FOTO: Vatican Media

Angelus: Božja ljubezen se pogosto kaže na skrivnem [VIDEO]

Božja ljubezen se po besedah papeža Frančiška pogosto kaže v majhnih in skritih stvareh.


V nagovoru med današnjo opoldansko molitvijo angelovega češčenja v Vatikanu je sveti oče opozoril, kako gre pri Jezusovem čudežu spremenitve vode v vino na svatbi v Kani Galilejski za preprosto dejanje – »to ni bilo nenavadno ozdravljenje ali kakšen čudež v jeruzalemskem templju« - in vendar nekaj velikega. »Tako torej deluje Bog, z bližino in obzirnostjo,« je po navedbah avstrijskega Kathpressa poudaril Frančišek.

Če bomo pozorni na drobna, na videz nepomembna Božja znamenja v svojem življenju, nas bo hitro osvojila Njegova ljubezen.

Ob tem Jezus ob koncu slavja vode ne spremeni v ceneno vodeno vino, temveč v najboljšo vrsto. Tudi to nam sporoča, kakšno je Božje delovanje. Frančišek je vse navzoče pozval, naj pomislijo na drobna, na videz nepomembna dejanja v svojem življenju, v katerih pa se jim v njihovem življenju razodeva sam Bog. »Če bomo pozorni na ta znamenja, nas bo hitro osvojila Njegova ljubezen.«

Verniki med današnjo opoldansko molitvijo na Trgu sv. Petra v Vatikanu. FOTO: Vatican Media

Poziv k edinosti vseh kristjanov in molitev za Brazilijo

Pred začetkom molitvene osmine za edinost med kristjani je papež znova izpostavil svojo željo po polni edinosti vseh krščanskih veroizpovedi. Podobno kot Modri z Vzhoda »smo tudi kristjani v raznolikosti svojih veroizpovedi in izročil romarji na poti k polni edinosti«. Približevanje bo uspešnejše, če bomo svoj pogled še pozorneje usmerili v Jezusa, edinega Boga, je prepričan sveti oče.

Podobno kot Modri z Vzhoda smo tudi kristjani v raznolikosti svojih veroizpovedi in izročil romarji na poti k polni edinosti.

Po molitvi in blagoslovu je papež še izrazil svojo bližino osebam, ki jih je prizadelo močno deževje na različnih območjih Brazilije. Zagotovil je svoje molitve za žrtve in njihove svojce ter zaželel, da bi bili tudi v prihodnje deležni pomoči in podpore.

V preteklih dneh je nenehno močno deževje v Braziliji povzročilo številne poplave in zemeljske plazove. Krajevni mediji so poročali o velikem številu smrtnih žrtev, najbolj prizadet pa je jugovzhod države.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh