Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Angelus: zahvala za obisk Kanade, molitev za Ukrajino

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 31. 07. 2022 / 15:20
Oznake: Cerkev, Molitev, Papež
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.08.2022 / 10:18
Ustavi predvajanje Nalaganje
Angelus: zahvala za obisk Kanade, molitev za Ukrajino
Papež se je v nagovoru zahvalil vsem, ki so mu prejšnji teden omogočili »spokorno romanje« v Kanado. FOTO: Vatican Media

Angelus: zahvala za obisk Kanade, molitev za Ukrajino

Papež Frančišek je znova odločno pozval k ustavitvi vojnega nasilja v Ukrajini in k pogajanjem o konkretnih ukrepih za dosego miru.

Glede na uničenje in škodo, ki jo vsak dan povzroča vojna v Ukrajini in po vsem svetu, je sveti oče med današnjo opoldansko molitvijo angelovega češčenja na Trgu sv. Petra v Vatikanu dejal, da je »edina razumna stvar ustaviti nasilje in se pogajati«, modrost pa naj »navdihne konkretne korake proti miru«. Frančišek še naprej moli za »napadeno in mučeno ukrajinsko ljudstvo«, da bi ga Bog osvobodil nadlog vojne, poroča avstrijski Kathpress.

FOTO: Vatican Media

Že v razlagi današnjega evangeljskega odlomka, ki govori o človeškem pohlepu in lakomnosti, je voditelj vesoljne Cerkve kritično ocenil vojne interese: »Koliko interesov je v ozadju vojne! Eden od njih je zagotovo trgovina z orožjem. Ta trgovina je sramota, s katero se ne moremo sprijazniti.«

Trgovina z orožjem je sramota, s katero se ne moremo sprijazniti.

Papež se je v nagovoru tudi zahvalil vsem, ki so mu prejšnji teden omogočili »spokorno romanje« v Kanado: vladnim organom, staroselskim poglavarjem in predstavnikom ter kanadskim škofom. Napovedal je, da bo o svojem potovanju obširneje spregovoril med sredino splošno avdienco.

FOTO: Vatican Media

Frančišek se je včeraj zjutraj po šestdnevnem potovanju vrnil iz te severnoameriške države. V središču tokratnega apostolskega potovanja je bila prošnja za odpuščanje zaradi vpletenosti in odgovornosti Cerkve v nepravičnem sistemu internatskih šol, v katerih so več kot 100 let »vzgajali« okoli 150.000 staroselskih otrok, jih ločili od njihovih družin, jim odvzeli kulturo ter jih pogosto trpinčili in zlorabljali.

Kupi v trgovini

Rožni venec s papežem Frančiškom
Molitveniki
4,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh