Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Angleške redovnice nudijo brezplačne obroke

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 03. 11. 2017 / 08:30
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:38
Ustavi predvajanje Nalaganje
Angleške redovnice nudijo brezplačne obroke

Angleške redovnice nudijo brezplačne obroke

Odjemalcem postavljajo en sam pogoj…

Skupina redovnic v priljubljeni londonski četrti ljudem ponuja brezplačne obroke, sestre pa odjemalcem postavljajo en pogoj: med jedjo se morajo odpovedati uporabi mobilnih telefonov in klepetati s »sosedi« v jedilnici.



»Ljudem nudimo hrano za dušo. S tem ne mislimo le tiste, ki jo zaužijemo, temveč nekaj, kar lahko ljudje ponesejo s seboj in o tem premišljujejo«, je po navedbah britanskih medijev povedala s. Anna.

Hčere Božje ljubezni sodelujejo v resničnostni televizijski oddaji z naslovom »Slabe navade: sveti redovi« (Bad Habits: Holy Orders) in so iz norfolškega podeželja pripotovale v angleško prestolnico, kjer strežejo obroke v restavraciji »Nundos« v Shoreditchu. Posebej v namene omenjene televizijske oddaje urejena restavracija se v imenu poigrava s priljubljeno prehransko verigo »Nando's«, kjer strežejo afriško kuhinjo, »redovna« restavracija pa nudi jedi, kot so kokošja enolončnica, juha iz leče, različne vrste kruha in domače pecivo.

Če gostje telefon odložijo na stran, so jim slastni domači obroki na voljo brezplačno, saj želijo redovnice odvrniti ljudi od nenehne uporabe družbenih medijev.

Oddaja britanskega televizijskega kanala Channel 5 spremlja pet deklet milenijske generacije in beleži njihovo preobrazbo iz brezskrbnega, z zabavami zaznamovanega življenjskega sloga do preprostega življenja v samostanu. Vera deklet je na preizkušnji sredi redovne skupnosti, saj sodelujejo v vseh dejavnostih redovnic, od jutranjih molitev do človekoljubnih del.

Red Hčera Božje ljubezni je bil ustanovljen leta 1868. Njihovo poslanstvo je vidno pričevati za Boga preko dejanj usmiljenja, kot je denimo pomoč bolnikom in ostarelim ter priprava otrok na prejem zakramentov.

Vir: CNA
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh