Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Anglikanci na Škotskem si delijo cerkev z muslimani

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 21. 03. 2013 / 08:39
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Anglikanci na Škotskem si delijo cerkev z muslimani

Tamkajšnja mošeja je postala premajhna za vse muslimanske vernike.

Neka anglikanska skupnost v škotskem mestu Aberdeen svoj svetišče deli z muslimani iz soseščine. Tamkajšnja mošeja je za veliko število muslimanskih vernikov postala premajhna, tako da so nekateri v kakršnem koli vremenu, vetru, mrazu ali dežju, molili kar pred vrati, je poročanje škotskega časnika ‘The Scotsman’ povzela nemška katoliška agencija KNA. Rektor episkopalne cerkve sv. Janeza, Isaac Poobalan, in njegova skupnost so zato muslimanom v uporabo ponudili njihovo svetišče.

“Molitev ni nikoli napačna”, je Poobalan pojasnil v pogovoru za omenjeni časnik. Sam ni mogel pustiti, da bi muslimanski verniki molili v dežju: “Sveto pismo nas uči, kako moramo ravnati s svojimi sosedi.” Sprva je imel tamkajšnji imam sicer pomisleke glede Poobalanove ponudbe, nazadnje pa je predlog sprejel.

Imam tamkajšnje muslimanske skupnosti, Ahmed Megharbi, je poudaril, da so odnosi med kristjani in muslimani v Aberdeenu ‘mirni in spoštljivi’. “Kar se je tukaj zgodilo, je nekaj posebnega, in ne bi smelo biti nikakršnih težav, da bi se kaj podobnega ponovilo tudi kje drugod po svetu.”

Anglikanski škof v Aberdeenu in na Orkneyskih otokih, Robert Gillies, je pojasnil, kako ima včasih ‘nekdo vizijo, ki je na krajevni ravni obenem globalnega pomena’. To se je zgodilo med skupnostjo sv. Janeza in krajevno muslimansko skupnostjo. Škotski mediji že ugibajo, ali je to le začetek skupne uporabe prostorov med krščanskimi in muslimanskimi skupnostmi v Veliki Britaniji.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh